Aman ağzımızın tadı bozulmasın!

Maçtan önce kağıt üzerine hem Antalyaspor’u hem de Galatasaray’ı koyduğumuzda şüphesiz favori olan ekip ev sahibi Galatasaray’dı. Hem bu sezon evinde 13’te 13 yapması hem lig lideri olması hem de ortaya koyduğu performansla birlikte son 4 haftadan galibiyet çıkaramayan Antalyaspor karşısında doğal favoriydi.

Ancak günümüz futbol ikliminde sadece saha performansı yeterli görülmüyor olsa ki özellikle zirve yarışındaki ekiplerin genel olarak tercih ettiği hamle ‘algı’ üzerine oluyor.

Galatasaray – Antalyaspor maçının öncesinde yaşananları da tek tek anlatmaya gerek yok. Mauro Icardi’nin tedbirsiz sevk edildiği PFDK’dan maça 7 saat kala cezasının açıklanması ‘mağdur’ yaratmaya çalışır nitelikteydi. Neyse niyet okumayacağım, ancak ortaya koyulan açıklamalar ve hamleler, Anadolu ekiplerini ‘figüran’laştırdığını da herkes görüyor.

Bu noktada daha önce çokça eleştirdiğim Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, adeta ezber bozdu ve ters hamle yaparak, deyim yerindeyse rakibi kendi silahıyla vurdu. Samsunspor ve İstanbulspor karşılaşmalarında mağdur olduklarını hatırlatan ve Galatasaray mücadelesi için de önemli istihbaratlarının olduğunu söyleyen Boztepe, ‘oyunu kuralına göre oynamak’ deyimini tam olarak karşıladı.

Maç önünde “Önemli olan bizim bu akşam katledilmememiz. Çok ciddi istihbaratlar var bugün bazı konularda üzerinize gelinecek diye” açıklamasına imza atan Boztepe’nin haklılığı 9’uncu dakikada ortaya çıktı. Antalyaspor’un akın akın geldiği anlarda VAR uyarısıyla belki basketbolda bile faul verilmeyecek pozisyonda penaltı kazanan Galatasaray, avantajı eline aldı. Buna karşın oyunu bırakmayan ve bu sezon evinde 13’te 13 yapan rakibini sahasına hapseden Kırmızı-Beyazlılar, 33’te aradığını bulsa da görünen köy kılavuz gerektirmiyordu ve kaçınılmaz son değişmedi.

Futbol konusunda çok yazacak bir şey yok. Güçlü bir orta sahayla çıkarak herkesi şaşırttı. Oyunun mutlak hakimiydi ama Fenerbahçe’nin kazandığı haftada ‘Aman ağzımızın tadı bozulmasın’ mantığıyla sahaya çıkan hakemlerin ortaya koyduğu performans, ‘belli’ sebeplerle mucizeyi gerçekleştirmeye yetmedi. Onurlu bir mağlubiyet oldu.