ALTININ RAKİBİ ‘GÜMÜŞ’ OLDU

Altın fiyatları yükselince, bazı kuyumcular müşterilerine nişan ve düğün takılarına alternatif olarak, gümüş takılar sunmaya başladı. Son 2 ayda gramı 550 TL’den 800 TL’ye kadar artan altın fiyatları, düğün ya da yatırım yapmak isteyen vatandaşları gümüşe yöneltti.

Özge TOPTAŞ, İrem GÜNEYBAZ

Fiyatı her geçen gün artan altına ulaşılması zorlaşmaya başladı. Vatandaşlar, altın fiyatları yükselince nişan ve düğün takıları için alternatif yollar aramaya girişti. Gram fiyatı son 2 ayda 550 TL’den 800 TL’ye kadar artan altın, birçok kişinin gümüş takıya yönelmesine sebep oldu. Gümüş, 2021 yılında beklentilerin üzerinde seyreden altınla adeta yarışa girerek rağbet baya arttı.

“TAKI UYGUN OLMAZ”

Kuyumcu Yasin Adalı ilerleyen dönemlerde gümüşün düğünlerde tercih edilebileceğini belirtti. Adalı, “Antalya’da dört mevsim düğün oluyor. Şu anda da altın alışverişi oluyor ama yaz sezonuna göre düşük. Şu an 1 kilo gümüş 10 bin lira civarında olduğuna göre 1 gramlık bir gümüş, 10 lira olacağı için takı anlamında çok uygun olmaz. Kilo gümüş satıyoruz ve külçe gümüşlerde son 2 yıldır çok ciddi satışı oluyor. İlerleyen zamanlarda gümüşlerin hediye olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“ALTINDAN VAZGEÇMESİN”

Adalı, yükselişe rağmen altın fiyatlarında satışların iyi gittiğini söyleyerek, “Piyasalarda çok büyük bir düşme beklenti beklemiyorum. Altın sektöründe ve finans piyasasında bir gerileme beklemiyorum. Fiyatlar daha çok yüksek ve talep çok yoğun. İnsanlar altından hiçbir zaman vazgeçmesin. Şimdiye kadar altın alan herkes kazandı. Daha da kazandıracağını düşünüyorum. Ayrıca yıllardır bu bir gelenektir. Altın birikim ve tasarım aracıdır” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ İSE KARARSIZ

Düğünlerde gümüş takı devrinin geldiğini duyan vatandaşların bazısı zamanla gümüş takıya alışılıp takılabileceğini söyledi. Bazı vatandaşlar ise tam tersi tepki vererek, gümüş takı takmaktan utanacaklarını belirtti.