ALTINDA YATIRIMCIYI SEVİNDİREN HABERLER

Güvenli yatırım aracı olarak bilinen altın, fiyatlarında düşüş devam ediyor. Altın fiyatlarının gün içinde, 30 liraya kadar düşüş görüldü. Gram altının fiyatı 459 liraya gerilerken, yatırımcılara ise gün doğdu.

Gram altın bir gecede 30 lira değer kaybetti. Aylar sonra gram altın fiyatları 480 liranın altında işlem görürken, çeyrek altın fiyatları 781 lira seviyesinde işlem görüyor. Kuyumcu Yasin Adalı, son zamanların en düşük seviyesinde seyreden altın fiyatlarını değerlendirdi. Adalı, gerçekleşen bu düşüşün alım sinyalleri olabileceğini belirtti. Kuyumcu Adalı, altın fiyatlarının gerilediği noktadan yeniden yükselişe geçeceğini vurgulayarak , “Cuma günü ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklenenden biraz daha yüksek gelmesinden dolayı emtia piyasasından satış geldi. Emtia piyasası da altın, gümüş ve petrol gibi malzemeler oluyor. Piyasanın üstünde satış gelmesi de altın fiyatlarının düşmesine sebep oldu” dedi.

“YENİDEN YÜKSELECEK”

Adalı, altının düşük seyretmesi ve yüksek seviyelere çıkmasının bir süresi olmadığını söyledi. Adalı, “Altının düşüşünün ya da yükseleceğinin devam etmesi gibi bir öngörü olmaz. Hızlı davranmak lazım diye düşünüyorum. Kişisel görüş olarak daha fazla düşeceğini düşünmüyorum. Bu seviyelerden tekrar 500 Türk liralarına gidebileceğini söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. Öte yandan Adalı, altın fiyatlarının düşmesiyle, yatırımcılara alım fırsatı doğduğunu söyleyerek, “Şuanda kesinlikle alım fırsatıdır. Bir hafta önce 503 Türk lirası olan altın bir hafta sonra 480 Türk liraya düşerse bu alım sinyalidir bizim için. Alınmasını da tavsiye ederiz. Buda yatırımcı ve birikimciler için, güzel bir fırsattır” şeklinde konuştu.