ALTIN YIL OLABİLİR

2020-2021 sezonu Antalyaspor için buruk ama gururlu sona erdi.

Tarihinde ikinci kez Türkiye Kupası finaline uzanan Antalyaspor'un, şampiyonluğu elde edemese de turnuvaya damgasını vurduğunu söyleyebiliriz. Gurur verici bir performans sergilendi.

Bir diğer gurur verici durum ise Mustafa Yılmaz'ın maç esnasında Beşiktaş taraftarı sayısının fazla olmasına isyan etmesiydi. Beklemediği bu duruma verdiği tepkisinde haklıydı. Ancak adres yanlıştı. Maça giriş-çıkışları sağlayan Türkiye Futbol Federasyonu değil, kolluk kuvvetidir. Federasyon, dağıtılan bilet sayısı olarak eleştirilebilir. Eğer Beşiktaş taraftarı için fazla sayıda bilet verilmişse veya Antalyaspor'un biletli taraftarı dışarıda kalmışsa o zaman işler değişiyor ve adres TFF oluyor.

Artık yeni sezon hazırlıkları başladı.

Önceki gün yapılan yönetim kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada net ifadeler yer almasa da genel olarak bir revizyon sinyali verildi. Bu konuda çeşitli söylentiler olsa da somut bir adım henüz yok.

Takım kadrosu içerisinde yapılabilecek revizyonda ise kulübün eli çok güçlü. Neredeyse takımın yarısının sözleşmesi sona eriyor. İstenilen isimlerle devam edilip, istenilmeyenle rahatlıkla yollar ayrılabilecek. Dolayısıyla takımı baştan yaratmak istense bile çok fazla bir sorun yaşanmayacak. Bunun yanında sözleşmesi devam eden ve istenen performansı veremeyen, ayrılık istenen futbolcular da muhakkak olacak.

Paul Mukairu'nun transferinden dolayı gelmesi olası 2.5 milyon Euro ile birlikte Gökdeniz Bayrakdar ve Bünyamin Balcı gibi istenildiği anda satışı yapılabilecek değeri yüksek genç futbolcuların kadroda bulunması da ekonomik anlamda büyük şans... Alman takımlarının bu iki futbolcuyla yakından ilgilendiği bilinirken, Beşiktaş'ın özellikle Gökdeniz Bayrakdar için oldukça istekli olduğu ifade ediliyor.

Son yıllarda Avrupa'da bile sözü edilen güçlü bir altyapıya sahip olarak 20'ye yakın genç milli oyuncunun bulunması çok büyük avantaj. Ersun Yanal gibi taktik bir dehanın takımın başında olması da apayrı bir avantaj olacak.

En önemlisi de Antalyaspor, Süper Lig'de en az borca sahip takımlarından birisi konumunda. Hedefleri büyütmek için bu da çok ciddi bir faktör olarak dikkat çekiyor.

Tüm bunların yanında iş ve siyaset dünyasının çok önemli bir desteğini alan Mustafa Yılmaz'ın takımın başında yer alması gelecek sezon için taraftarın gözlerini patlatıyor.

Başkan Yılmaz ve yönetim kurulu, kolları sıvadı. Doğru hamlelerin yapılması ve bu kadar olumlu detayla birlikte gelecek sezonun Antalyaspor için altın yıl olmasının önünde hiçbir engel yok.