Altın Portakal meclisten geçti

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Devam Meclisi’nde 2024 Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında verilecek ödüller, MHP ve AK Parti’nin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla geçti. AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar ret oyu vermelerinin gerekçesini, “Geçen yıl yaşanan olumsuz süreçten dolayı kafamız rahat değil. Ondan dolayı olumsuz görüş verdik” sözleriyle açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Devam Meclis Toplantısı’nı Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste 48 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin dilek temenniler bölümünde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar ve MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, Kemer’deki tekne kazası sonucu hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.



ABB MECLİSİ AĞUSTOSTA TATİLDE

Meclisin 2’nci gündem maddesi olan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı için bir aylık tatil döneminin belirlenmesi kararı ile ağustos ayını tatil olması için oy birliği ile karar alındı. Olağanüstü bir durum olmaz ise bir sonraki meclisin 9 Eylül’de yapılması kararı alındı.

YURT VE KREŞ ÜCRETLERİNE GÜNCELLEME

Mecliste 3 ile 9 dahil gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilerek toplu oylandı. Konyaaltı Belediyesi Meclisinin kararı ile onaylanan, gelir tarifesinde yer alan yurt ücretlerinin güncellenmesi kabul edildi. Gündemin 10’uncu maddesi olan Muratpaşa Belediyesi 2024 mali yılı gelir tarifesinde yer alan kreş ve gündüz bakımevi ücretlerinin belediye personeli işçisi ve kamu çalışanı olmayıp kreşten yararlanmak isteyenlerin aylık ücreti öğrenci başına 9 bin TL olarak belirlendi.


ALTIN PORTAKAL ÖDÜLLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirilmesi planlanan “Antalya Altın Portakal Film Festivali 2024” kapsamında verilecek olan ödüller meclis gündemine sunuldu. Ancak AK Parti ve MHP ret oyu vermesine karşın karar oy çokluğu ile meclisten geçti. AK Parti grubunun Altın Portakal Film Festivali gündemine ret vermesinin nedenini açıklayan AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, “Biliyorsunuz geçen yıl Altın Portakal’da olumsuz bir süreç yaşandı. Dolayısıyla bizim de kafamız çok rahat değil bu konuda. Bir görelim bakalım. Bu sene yani herhangi bir sıkıntı olmadan bu işi başarabilecekler mi? Başarırsalar ondan sonra tekrar yeniden değerlendiririz. Yani Geçen seneki yapılan yanlışlar nedeniyle Antalya'ya yakışmayan bir sonuç ortaya çıktı. Ondan dolayı doğrusu olumsuz görüş verdik” dedi.

KİLOMETRE BAŞINA 3 TL DESTEK VERİLECEK

Mecliste ulaşım esnafını desteklemeye yönelik de bir karar alınarak gelir havuzu içerisinde bulunan AU plakalı halk otobüslerinin kilometre başı 40 TL olan destekleme ücreti 43 TL olarak oy birliği ile güncellendi. AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, komisyon raporuna uygun olduğunu esnaf desteklemekten yana olduklarını belirtti. Kepez İlçesinde bazı mahallelere otobüslerin az gittiğine dikkat çeken Bayraktar, “Bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyorum” dedi. Bunun üzerin Böcek yetkililere seslenerek “Şimdi bu karara meclisimiz destek verecek oy birliğiyle geçecek. Ancak sizler de yani arkadaşlarımla dikkat etmesini rica ediyoruz ve de söylenen mahallelere Nurettin Bey bir bakın” diye konuştu.

BOĞAÇAYI 5 BİNLİK PLANI MECLİSTEN GEÇTİ

Konyaaltı Belediyesi sınırları içinde Boğaçayı’nın doğusunu kapsayan alanda DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Taşkın Kontrol Şube Müdürlüğü’nün taşkın koruma projesine uygun olarak sette yolu ve yeşil alanların yeniden düzenlenmesine ilişkin hazırlanan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği komisyonu raporuna AK Parti çekimser oy kullanırken MHP ret oyu verdi. Karar CHP’nin oyları ile oy çokluğu ile geçti.


UCUZ SU DÖNEMİ BİTTİ: SUYA YÜZDE 446 ZAM!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu’nda suya zam kararı alındı. Alınan kararla meskenlerde 5 metreküpe kadar 1,83 TL olan suyun birim fiyatına yüzde 446 zam yapılarak 10 TL’ye yükseltildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Kurulu’nda 5 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri arasında su israfının önüne geçilmesi, su tüketimi artması ile birlikte yapılan yatırım miktarının yüksek olması, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından elektrik fiyatlarına yüzde 38-50 oranında yapılan zam ile üretim- dağıtım maliyetlerinin artması gibi nedenlerden dolayı 2024 yılı Su Tarifeleri Cetvellerinin güncellenmesi ile ilgili Abone İşleri Daire Başkanlığı’nın teklif yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. Karara AK Parti grubu ret oyu verdi. MHP grubu oy kullanmadı.

Meskenlerde 5 metreküpe kadar 1,83 TL olan suyun birim fiyatı 10 TL’ye yükseltildi. 20,47 TL olan 06-20 metreküp su fiyatı aynı kalırken, 20 metreküp üzeri 33,56 TL olan birim fiyatı ise 21-40 metreküp olarak değiştirilerek 50,34 TL oldu. 40 metreküp üzeri 71,93 TL olurken, mesken ve ofislerde 20 metreküpe kadar 20,47 TL olan birim fiyatı aynı kaldığı görüldü. 20 metre küp üzeri ise 33,56 TL’den yüzde 114 zam yapılarak 71,93 TL oldu. Zammın ağustos ayından itibaren uygulanacağı öğrenildi.