Altın Portakal’ın tarihi açıklandı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek geçen yıl 60’ıncısı yapılması planlanan fakat FETÖ propagandası yapılan Kanun Hükmü belgeselinin seçkide olması sebebiyle iptal edilen Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 5-12 Ekim tarihlerinde yapılacağını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl 60’ıncısı yapılması planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali FETÖ propagandası yapılan Kanun Hükmü belgeselinin festival seçkisinde olması yüzünden çıkan krizler nedeniyle iptal edilmişti. Daha önce 1979 yılında sansür ve 1980 yılında askeri darbe nedenleriyle iptal edilen festival, 60 yıllık tarihinde 3'üncü kez böyle bir durumla karşılaşmıştı. Festivalin iptal kararını duyuran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yeniden bir açıklama yaparak festivalin 2023 yılı bitmeden yapılacağını kaydetmiş ve fakat gerçekleştirememişti.


TEMMUZ MECLİSİ GÜNDEMİNDE

Geçen yıl tepkilerin odağında kalan 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yapılamaması kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Geçtiğimiz salı günü yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclisi’ne teklif maddeleri arasında; Antalya Altın Portakal Film Festivali 2024 kapsamında verilecek olan ödüllerin gündeme getirilmesi yer almıştı.

5-12 EKİM’DE YAPILACAK

Tartışmaların odağındaki Antalya Altın Portakal Film Festivali hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. Böcek yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin en önemli sinema festivali ve Antalya’mızın da gururu olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Ulusal ve uluslararası alanda festivalimiz ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yıl festivalimizin sanat direktörlüğünü Sayın Deniz Yavuz yürütecektir. Tüm sinemaseverleri, sinemanın ışığı altında festivalimizde buluşmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

SANAT DİREKTÖRÜ DEĞİŞTİ

Böcek’in açıklamasında dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise geçen yıl tepkilerin odağında kalan festival sanat direktörü Ahmet Boyacıoğlu’nun yerine bu yıl sanat direktörlüğünü görevine Deniz Yavuz’un getirilmesi oldu.