ALTIN PORTAKAL’DA SKANDAL OLAY

Sevgili okurlar, Altın Portakal Film Festivali’ni çocukluğumdan bu yana her yıl takip ederim. Kimse kusura bakmasın, eskiden çok daha güzeldi. 

Artık pandemi gerekçesiyle kortej filan da yapılmıyor. Etkinlik desen; yok denecek kadar az. Katılan  sanatçılara  bakıyorsun; tanıdık bir yüz arıyorsun. Ara ki bulasın, yok!

Antalya’da yaşayan ve Yeşilçam'da oynadığı kötü adam rolleriyle tanınan Coşkun Göğen, nam-ı diğer “Tecavüzcü Coşkun” bile katılmıyor artık etkinliklere…

En çok da 1970’li yıllarda Selahahattin Tonguç’un belediye başkanı olduğu dönemde Antalya’da mahalle mahalle dolaşıp traktör romörklerinde verilen müzik konserlerini özlerim.

Artık öyle mahallelerde traktör romörkünde konder filan kalmadı. Peki, o güzelim festivale ne oldu? Her şeyden önce politik davrandık.

Her gelen başkan kendine yakın sanatçıları davet etti.  İşin içine siyaset kattık. Ötekileştirdik. Davete icabet edip gelenleri ise; öyle ya da böyle küstürdük. Kırdık, incittik.

Örneğin Kadir İnanır; dönemin CHP’li başkanı Mustafa Akaydın’a incindiği için “daha da Altın Portakal’a gelmem” dedi. O günden beri gelmiyor…

Bu yıl açılış konseri veren yılların eskitemediği, Erol Evgin’i de incittik. Nasıl mı? Anlatayım…

Bu yıl Altın Portakal’ın açılış töreni Meltem Mahallesi’ndeki kapalı spor salonunda yapıldı. Açılışta çocukluğumdan beri şarkılarını keyifle dinlediğim Erol Evgin sahne aldı.

Salonun ön koltukları protokole ayrılmıştı. Belediye başkanları, üst düzey belediye bürokratları, ve de tanımadığım sanatçılar oturuyordu ön koltukta. 

Geçen yıl yoğun bakımda korona tedavisi gördüğü için festivale katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek oğlu Gökhan ile birlikte gelmişti konseri izlemeye.

Yanında Konyaaltı Belediye Başkanlığından beri yanından ayırmadığı,  Büyükşehir Belediyesi’ne Genel sekreter olarak atadığı Cancel Çevikol Tuncer de vardı.

Elbette gecenin onur konuğu Antalya Valisi Ersin Yazıcı idi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da en ön koltukta oturanların arasındaydı.

Konser başladıktan bir süre sonra Muhittin Böcek sahneye çıkıp Erol Evgin’e Atatürk’ün Antalya’yı ziyareti sırasında çekilen,  üzerinde de “şüphesiz Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözünün olduğu bir fotoğraf hediye etti.

Başkan Böcek sahneye Antalya Valisi Ersin Yazıcı’yı da davet etti. Sanatçıya birlikte hediyesini verdikten sonra yerlerine oturdular. 

Fakat konser devam ederken, ev sahibi olan Antalya Büyükşehir belediye Başkanı Muhittin Böcek kimseye bir şey demeden salondan ayrıldı.

Gidiş o gidiş…

Sadece Böcek değil; görebildiğim kadarıyla protokolün tamamı salondan ayrıldı… Baktım Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da sıvışmış… Adlarını sanlarını bilmediğim sanatçı tayfası da gitmiş…

Yahu arkadaş bir müzik sanatçısına yapılabilecek en büyük saygısızlık, konser verilirken insanların kalkıp gitmesidir. 52 yıldır sahnelerde olan Erol Evgin’e Antalya’da bu ayıp yapıldı. Adamcağız da buna çok üzüldü.

Hatta dedi ki; “Ben de kalkıp giden o sanatçıların filmlerini izlemeye gittiğimde filmin ortasında salondan kalkıp gideceğim” 

Ardından da boşalan koltuklara arka sıralarda oturan vatandaşları davet etti.

BU AYIP SİZE YETER

Şimdi o gece sahne alan Erol Evgin’in yerine kendimizi koyalım. Siz konser verirken kalkıp gidenler hakkında ne düşünürdünüz… Ya da bir siyasetçiyi ele alalım. Ey protokol koltuklarının en önünde oturan beyler… Siz davet edildiğiniz yerde konuşma yaparken, sizi dinlemeye gelen insanlar kalkıp giderse ne hissedersiniz, ya da davet edildiğiniz yerde ev sahibi sizi bırakıp gitse ne düşünürdünüz?