ALTIN BULDU

19 takımın yer aldığı Süper Lig’de geçen sezonki kadrosunu en iyi koruyan takımların başında gelen Antalyaspor’da Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, bu durumun ciddi bir avantaj olduğunu düşünüyor olsa ki kaybedilen Galatasaray maçındaki ilk 11’i İstanbul’da da sahaya sürdü.

Özellikle ilk maçta beklentilerin altında yer alan Ghacha’da devam etmesi ve ilk kez Veysel Sarı’yı iki maç üst üste yedek kulübesinde bekletmesi, beni en çok şaşırtan hamleleri oldu.

Buna rağmen ilk çeyreğin sonuna kadar her iki takım da bir birine net bir üstünlük sağlayamamasına rağmen yeniden kurulmuş bir takım olan Ümraniyespor’un Antalyaspor’a göre daha organize atak yaptığını net bir şekilde gördük.

Geçen sezonun en dikkat çeken isimlerinden olan Fernando’nun bu sezona iyi başlayamaması ve Ümraniyespor karşısında da neredeyse tanınmaz hale gelmesi, Kırmızı-Beyazlıların etkisiz kalmasının en temel faktörü olarak öne çıktı.

İlk hafta oynanan Galatasaray maçındaki gibi Haji Wright’ı pozisyona sokmakta zorlanan Antalyaspor, bireysel hamlelerle rakip kalede tehlike yaratmaya çalıştı. İlk 45 dakikada topun üst direkten dönerek Antalyaspor’un gole en çok yaklaştığı anın da kahramanı olarak öne çıkan Ndao’nun bireysel olarak bu pozisyonu yaratması bir tesadüf değildi.

İlk yarı itibariyle topun Antalyaspor ağlarıyla buluşmamasının en temel sebebinin Ruud Boffin’in gününde olmasını göstersek çok da abartmış olmayız.

İkinci yarıya da benzer bir görüntüyle başlayan Antalyaspor, Ümraniyespor’un direncini de yine Haji Wright ile kırdı. Bünyamin Balcı’nın harika ortasını muhteşem bir kafa vuruşuyla tamamlayan ABD’li, belki de kötü giden talihi döndüren isim oldu.

Bu dakikadan sonra Ümraniyespor nispeten daha çok risk alsa da Antalyaspor bunu fırsata çevirmek konusunda sınıfta kaldı. Sam Larsson, Sinan Gümüş hamleleriyle hücum gücünü artırmayı planlayan Nuri Şahin, buna rağmen istediği baskıyı kuramadı.

90 dakikaya bakıldığında net bir beraberlik kokusunun çıktığını söyleyebiliriz, ancak kötü oynarken kazanmak hedeflerin büyümesi açısından çok değerli. Bu açıdan bakıldığında Antalyaspor’un Ümraniye’den altın çıkardığı söylenebilir.