ALT YAPI 33 AYDA ZİRVE YAPTI

Antalyaspor ile 2012 yılında tanışan, o dönemde başlattığı Minik Kramponlar organizasyonuyla Kırmızı-Beyazlılara pek çok yetenekli ismi kazandıran Sedat Karabük, 2018 yılında başladığı ikinci dönemine de kısmen veda etmeye hazırlanıyor.

2018 yılının Ekim ayında göreve gelen Sedat Karabük, geride kalan 33 ayda Türkiye'yi de aşarak Avrupa'da takip edilen bir alt yapı oluşturdu. Avrupa konusunu abartmıyorum. Bizzat bu ifadeleri İsviçre'de yaşayan bir menajer, Lider TV yayınında ifade etti.

Genç milli takımlara 20'nin üzerinde futbolcu göndererek tüm zamanların rekorunun kırılmasına direkt etki eden Sedat Karabük, sadece son 2 senede takıma kazandırdığı ve değerlerinin 100 milyon TL'yi aştığı Paul Mukairu, Gökdeniz Bayrakdar ile Bünyamin Balcı'yı saysak bile ne büyük işler yaptığını detaylıca anlatmaya gerek kalmayacak. Ve bunları sadece 20 bin TL maaş ile gerçekleştirdi. Kendisinden önce aynı görevi üstlenen Osman Akyol'un da buna yakın bir maaş ile görev aldığını söylemekte fayda var.

Ancak Antalyaspor'da bu sezonun son 3 ayında yaşanan ayrışmadan ne yazık ki Sedat Karabük de nasibini aldı. Adıyla yan yana getirmenin bile büyük haksızlık olduğunu düşündüğüm imaların muhatabı oldu.

Resmiyette Bodrumspor adına görev alacak Sedat Karabük, geçtiğimiz sezon olduğu gibi kardeş takım çalışmasının yürütüleceği Antalyaspor için de bir nevi gönüllü danışmanlık rolü üstlenecek.

Karabük'ün takımdan tamamen ayrılmasına engel olan kişi de Başkan Aziz Çetin oldu. Bana göre göreve geldiği günden bu yana yapılan en doğru hareketlerden birisi de bu olmuştur. Aziz Çetin ile Ali Şafak Öztürk'ün Antalyaspor Kulübü'nde çekilen fotoğraf karesiyle başlayan birliktelik mesajı bu çalışmayla da devam ettiğini görüyoruz. Geçmişten alınacak derslerle birlikte kavga yerine birlikteliğin öne çıkarılması, Antalyaspor için her zaman fayda sağlayacaktır. Ne mutlu ki gelinen noktada son 3 ayda zirve yapan kavgalar rafa kalkmış ve kişilerin çıkarları yerine kulübün başarısı ana konu haline geldi.