Alper Yılmaz: Antalya’nın takımının olmaması çok acı verici

Yeni sezon hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Anadolu Efes’in Genel Menajeri Alper Yılmaz, Lider Gazete.com ’a özel açıklamalarda bulundu. Yılmaz, “Futbol da en üst lig de 2 tane takımı var ama basketbol da takımı olmaması benim için çok acı verici” dedi.

Türk basketbolunun lokomotif takımlarından Anadolu Efes yeni sezon hazırlıklarını Antalya’da yaptığı kamp ile sürdürüyor. Şuana kadar Antalya’da dört hazırlık maçı yapan Efes, Gloria Cup 2024’te de mücadele edecek.  Anadolu Efes Genel Menajeri Alper Yılmaz yeni sezondan öncesi beklentilerini ve hedefleri Lider Gazete.com’a açıkladı. Yılmaz, geçtiğimiz sezonun kendileri açısından hayal kırıklığı olduğunu söyledi.


 “BU SENE DAHA GENİŞ BİR KADROMUZ VAR”
Yeni sezona çok yoğun bir tempo da hazırlandıklarını belirten Alper Yılmaz, “Tabi bu sene 4 yeni önemli oyuncumuz var. Onların alışması için bir süre gerekiyor. 27 Ağustostan beri çalışıyorlar. Dördüncü hazırlık maçımızı oynadık. Sezona girdikten sonra çok yoğun bir tempo bizi bekliyor. Diğer sezonlardan farklı olarak daha geniş bir kadromuz var. 17 tane her maçta oynayabilecek oyuncumuz var. Hangisinin iyi günde olduğunu tespit edip, o maçlarda onları ön plana çıkaracağız. Buda bir süreç, Antalya’ya da bunun için geldik. Her sene geldiğimiz gibi” dedi.   
 “ÖNCELİĞİMİZ PLAY OFF’A GİRMEK”
Avrupa’da sözü sayılır bir takım haline geldiklerini söyleyen Yılmaz, “2 tane Euroleague şampiyonluğundan sonra Play Off'a girememek bizim için iyi olmadı. Bu sezon yine önceliğimiz Euroleague’de play off’a girmek. Sonra da gidebilirsek şampiyonluğa kadar gitmek. Umuyorum ki istediğimiz başarılara geliriz. Bu sezon hem Anadolu Efes için hem de Türk basketbolu için gurur duyacağımız sezonlardan biri olur İnşallah. Benim ilk basketbol oynadığım dönümlerde evimizde belki kazanırız, deplasmanda mağlup oluruz döneminden şuanda Play off’a girememenin, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finallere, yarı finallere kalamamanın başarısız olduğu bir seviyeye geldik. Bu gerçekten çok sevindirici. Ben eskiden çok özenirdim, bazı takımlar Avrupa’nın zirvesinde diye. Biz de oralara gelmeye başladık. Avrupa’da sözü sayılır takımlar haline geldik. Basketbol Süper Ligi’nde de geçtiğimiz sezon finalde kaybettiğimiz şampiyonluğu bu sene kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 


“ANTALYA’NIN BASKETBOL DA TAKIMININ OLMAMASI ÇOK ACI VERİCİ”
Basketbol Süper Ligi’nde Antalya takımı olmamasına da değinen Genel Menajer Alper Yılmaz, “Antalya’da Glorya Sports Arena’ya 10 senedir geliyormuşuz. Pandemi dahil her sene buraya gelmişiz. Burada olimpiyatlara hazırlanan sporcular 80 ya da 82 tane madalya almışlar. Avrupa’da hiç böyle bir tesis görmedim. Basketbol için diğer spor branşları için çok yeterli. Antalya’ya yıllardır Avrupa’dan da takımların geldiğini biliyorum. Antalya gerçekten spor kenti. Futbol da en üst lig de 2 tane takımı var ama basketbol da takımı olmaması benim için çok acı verici. Bence bir şekilde birilerinin Antalya’da bu oluşumu gerçekleştirmesi ve Basketbol Süper Ligi’nde, Antalya takımı olması gerekiyor. Hem nüfus olarak hem tesis olarak hem de çalışma imkanı olarak çok iyi. Biz her sene geliyoruz ve her sene gelmeye devam edeceğiz. Bizim oyunculuk döneminde iletişim içerisinde olduğumuz Muratpaşa Belediyesi vardı umuyorum o günlere geliriz. Bu kadar tesis basketbol, futbol takımlarına yarayan sporcuların çok yaralandığı tesisleri Antalya’yı temsil eden takımlar olarak da hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Antalya’da ki kamp imkanları Avrupa’da çok az yerde olduğunu biliyorum”