ALPARSLAN’A UMUT OL

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Çukurdere Mahallesi’nde yaşayan 12 aylık minik Alparslan, Spinal Müsküler Atrofi(SMA) Tip-1 hastalığı ile mücadele ediyor. Küçük bedeniyle hayata tutunmaya çalışan Alparslan, tedavisi için dünyanın en pahalı ilacı olan Zolgensma'yı almak için herkesin kampanyasına yardım etmesini bekliyor.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Çukurdere Mahallesi’nde, Spinal Müsküler Atrofi(SMA) Tip-1 hastalığı ile yaşam mücadelesi veren 12 aylık minik Alparslan, Zolgensma Gen Tedavisi ’ne ulaşması için bir kampanya başlatıldı. Henüz 5 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi konulan Alparslan, 25 gün önce Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yoğun bakıma alındı. Şu an 7 kilo olan minik Alparslan, 13 kiloya ulaşmadan tedavi olması gerekiyor.

BAĞIŞLARLA HAYATA TUTUNACAK

Anne Esra Aktürk, 3 gün önce Trakostomisi açıldığını ve 3. Doz Spinraza iğnesi aldığını belirtti. Tedavisi için yurt dışındaki Zolgensma Gen Tedavisi’ne ulaşması gerektiğini belirten Esra Aktürk, kampanyanın henüz yüzdeliğe bile ulaşmadığını bildirdi. Anne Aktürk, yavrusu Alparslan için herkesten yardım bekliyor. Alparslan’ında diğer yaşıtları gibi rahat nefes almasını, emeklemesini ve yutkunmasını isteyen Aktürk, kampanyaya gelen bağışlar sayesinde hayata tutunacağını dile getirdi. Zolgensma Gen Tedavisi’nin SMA Tip-1 hastası bebeklerde yüzde 95 oranında başarılı olduğunu açıklayan Esra Aktürk, kampanyaya gelen yardımlarla oğlu Alparslan’ın yurt dışına giderek iyileşeceği umudunu taşıdığını bildirdi.