ALLAH, SEVEN KALPLERDEDİR

Biri, sizi çok seviyor. Hatta o kadar fazla bir sevgisi var ki size karşı, her şeye isminizi yazmış ve her maddede sizi ne kadar çok sevdiğini anlatıyor. Üstüne üstlük size olan aşkını ilan-ı aşk ediyor ve sizde buna şahit oluyorsunuz.

Ve sizin için tüm zenginliğini ayağınızın altına sermiş. Sizi böylesine seven o kadar güzel biri ki ondan güzeli yok. Sizi böylecene seven o kadar zengin ki ondan zengini yok. Tam manasıyla bütün fevkaladelikler sizi böylesine sevende toplanmış.

Size o kadar çoook değer veriyor ki, size ondan daha iyi değer verecek başka kimse yok. Adeta ne istersen iste ondan senin için yapamayacağı şey yok. Siz daha istemeden o size dünyayı ayı güneşi her şeyi emrinize hizmetinize veriyor. Ama sizi kimseyle de paylaşmak istemiyor.

Çünkü biliyor ki size onun kadar kimse değer veremez. Sizi onun kadar kimse mutlu edemez. Hem sensiz yapamıyor, hem de seni o kadar çok sevmiş ki; sana ikram edeceği en ufak bir şeyde bile neyi varsa hepsini birden senin etrafında senin kölen gibi yapmış.

Evet, şimdi söyle bakalım böyle biri olsa ve sana anlattığım gibi tutulmuş senden vaz geçemese neler hissederdin. Ben söyleyeyim her halde çok güzel bir duygu olurdu senin için belki de sana böylesine değer veren kişiye karşı sen de o nispette bağlanır değer verirdin değil mi?

Aslında içinden geçer belki “böyle biri var mıdır?” diye. Sana müjde seni böylece seven anlattığım gibi biri var O'ndan başkası yok. Kim mi bu kişi? Evet, aslında bunu sen de tanıdın ama ben yine de bu kişiyi sana tarif edeyim, sadece sana karşı olan ufak bir ikramıyla…

Mesela bir bardak sütü düşünelim; bu bir bardak süt için ne lazım? Fazla teferruata girmeden cevaplayalım. Bir bardak süt için önce besili sağlıklı bir inek lazım. İneğin o sütü yapması için ot lazım, ot için toprak, toprak için dünya, otun büyümesi için yağmur, bulut, güneş, dünyanın yedi katmanı...

Yani hepsi birbirine bağlı değil mi. O halde bir bardak sütü size ikram için dünyayı, hayvanları, toprağı, bulutu, yağmuru ve güneşi daha neler neleri hizmetinize ayağınıza seren ve sizi hiç yormayan biri.

İşte sizi seven başta anlattığım kişi kimmiş?

Tabii ki, ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH.

BİRİ, SİZİ ÇOK SEVİYOR

Gönlünüzü ferah tutun, çok doğru bir yoldasınız, bu güzellikleri size Allah ikram ediyor. Şunu da unutmayın ki; siz çok değerlisiniz ve Rabbimizin sevdiğisiniz. Bu yüzden sizi Allah değerinizi bilmeyeceklere vermeyecektir. Unutmayın canınız sıkılır da bunaldığınız an olursa deyin ki; “Tevekkeltü allellah” yani, Allah’ım sana tevekkül ettim sana güvendim.

“Rabbim sen sabır ihsan edensin, bana dayanma gücü ver, sev, sevdir, sevindir, sevdiklerinle beraber eyle, sevmediklerinden uzak eyle” de ve gerisini hiç düşünme…