ALLAH İÇİN SEVENLER

Sevgili Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: ‘Mümin bir kimse sever ve sevilir. Sevmeyen ve sevilmeyen kimsede hayır yoktur.’

Sevgi güneş gibidir; ısıtır, besler, büyütür. Sevgi kalpler arasında bir yoldur, köprüdür. Kalpten kalbe yol vardır denilir ya, işte o yollar sevgi içindir. Sevgi için dille ilim, moral, elle para, icap ederse can bile verilir.

***

Tarihte meşhur Leyla’nın Mecnun’una demişler ki ‘bu köpek Leyla’nın köyünden’. Mecnun köpeği tutup hararetle öpmüş. Mecnun köpeği niçin öpüyor? Leyla’sına olan aşkının ispatı için.

***

Bizler de kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öpelim, günahsız çocukları öpelim, anne ve babamızın ellerini öpelim. Hoca efendilerin, ustamızın, komutanımızın ellerini öpelim ki hem sevgimizi, saygımızı gösterelim hem de sevap kazanalım. Eğer fırsat bulabilirsek Kabe-i Muazzama’yı, Hacerü’l Esved taşını öpelim.   

***

Bazıları köpeğini öpüyor, köpek öpülmez. Çünkü köpeğin yaradılış mayasında hem Adem babamızın toprağından bir parça ve o toprakta da şeytanın tükürüğü var. Bu konudaki geniş bilgi için ansiklopedilere, bugünün şartlarında arama motorlarına bakabilirsiniz. Yine de öpmek isteyenlere bir şey diyemem.

***

Allah’ın dostları özeldir, O’nların duaları da güzeldir. Çünkü O’nlar şöyle dua eder: ‘Allah’ım insanlığı zalimlerin zulmünden koru. İman ehline dinde gayret, Müslüman olmayanlara hidayet nasip et!’.

***

Demek ki sadece gemisini kurtaran değil, Osmanlı döneminde Kılıç Ali Paşa’nın İnebahtı Harbi’nin şiddetli anında gemileri kurtardığı gibi başkasının gemisini kurtarmak da önemlidir.

***

Sevgisi olmayanın tedavisi olmaz. Çünkü kalpte sevgi yoksa ona ne yapılabilir ki. Yaşıtlarımızdan bir neslin insanlarının ‘babam beni bir kere bile öpmedi, kucağına almadı’ diyenlerini çok duyduk.

***

Fakat aynı adamlar kumarı sevmiş. ‘Bayram geliyor Kur’an hatmimi tamamlayamadım’ diye gayret eden insanlara karşılık, bir Müslüman için ne acı bir şeydir ki caminin karşısında kahvede kumarla meşgul olan insanlar var.

***

Birçokları kardeşim yok diye üzülebilir. Fakat kardeşi olanlar da miras konusunda anlaşamıyor ve birbirleri ile küskün duruyorlar. Eğer Allah için birbirlerini sevselerdi dünya malına bu kadar değer vermezlerdi.

HATIRA

İmam-ı Azam hazretlerinin talebeleri İmam-ı Yusuf, İmam-ı Muhammed -Allah onlardan razı olsun- yolda giderken iki köpek görmüşler. Biri demiş ki -Köpekler bizden iyi anlaşıyor, bak ne güzel oynuyorlar. Diğeri demiş ki -Önlerine yağlı bir kemik at da durumu seyret. Evet alınacak çok ders var, bizde şükür kıtlığı var.

***

SON SÖZ

Bir insana anne babasından hiç miras düşmemiş fakat o şöyle diyormuş. ‘Onlar beni okutmuş, adam etmişler ya nur içinde yatsınlar.’ Şükür böyle olmalı, sevgi böyle olmalı. Yüce Rabbimiz sevdiği kullarından eylesin! (amin).