Ali Yılmaz’dan ruhsat isyanı

Antalyalı iş insanı Ali Yılmaz akaryakıt ve diğer sektörlerdeki ruhsatsız işletmelerin artması nedeniyle belediyelere isyan etti. Yılmaz, “Muratpaşa gibi bir ilçede 8 bin 600 ruhsatsız işletme nasıl olur?” dedi.

Antalya’nın tanınmış iş insanlarından Mevlana Petrol Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve ATSO Meclis Üyesi Ali Yılmaz, ruhsatsız işletmeler için CHP’li iki belediyeye isyan etti. “Bir garip ruhsat hikayesi” diyerek yaşadıklarını sosyal medyadan anlatan Yılmaz’ın videosu kısa sürede büyük beğeni topladı.


"BELEDİYE ÇALIŞANLARI YASAL OLMAYAN İŞE TEŞVİK ETMEMELİ"

Kayıt dışı hem akaryakıt hem de diğer sektörlerdeki merdiven altı işletmelerin olduğunu ileri süren Ali Yılmaz, “Özellikle Muratpaşa Belediyesi’nde 8 bin 600 adet ruhsatsız işletme olduğuyla ilgili bir haber yayınlandı. Muratpaşa gibi bir yerde bu kadar ruhsatsız işletme nasıl olur? Çünkü bizim belediyemiz muz belediyesidir. Belediye gittiğiniz zaman imara aykırı bir iş yapacaksanız ya da ruhsatsız bir iş yapacaksanız belediye çalışanları ‘Ağabey sen yap bize şikayet gelmezse biz sana gelmeyiz bakmayız karışmayız’ diye bu işe destek oluyorlar. Bu yanlış, bunu anlatmaya çalıştık. Yani bir belediye çalışanları yasal olmayan bir şeyi yapmaya insanları teşvik etmemeli. Biz gelmeyiz kontrol etmeyiz, şikayet olursa öyle geliriz şeklinde yaklaşımlar maalesef kayıt dışını ve ruhsatsız yerleri ve merdiven altı işletmelerin yaygınlaşmasına sebep olmaktadırlar. O nedenle özellikle bazı belediyeleri uyarıyorum. Lütfen kayıt dışı işletmeleri kontrol altına alın. Lütfen izin vermeyin” dedi.


"RUHSATSIZ YERLERİ KONTROL ETMEYİZ"

Başına gelen ilginç bir olayı da anlatan Yılmaz, “Bizim akaryakıt istasyonlarımızda normalde kamu ruhsatı ayrıca alınması gerekmemektedir. Çünkü akaryakıt istasyonlarının işlerinden bir tanesi yıkamadır. Yani kasap et satar yanında ciğer de satar değil mi? Bunun gibi bir şeydir. Yani ciğer satmak için ayrı ruhsat alınmaz. Ama bizim akaryakıt istasyonu için Antalya Büyükşehir Belediyesi ruhsat müdürü var orada. O  bize ayrı ruhsat alacaksınız’ diyor. Neyse ‘Hadi alalım’ diyoruz. Geçen gün yine zabıtalar gelmiş petrolümüzün bir tanesine. Çocuklar beni aradılar. Ben de hemen ulaştım, ‘ Ağabey kontrole geldik’ dediler. Çok iyi etmişsiniz ya valla sevindik. Bizi de kontrol edin ki kendimize çeki düzen verelim dedik. Ağabey işte şunlar eksik bunlar ya bizi kontrol ediyorsunuz ama bak karşıda şurada bir tane yıkama var. Burayı niye kontrol etmiyorsunuz diye sordum. Ağabey onlar ruhsatsız, biz ruhsatsız yerleri kontrol etmeyiz. Biz ruhsatlı yeri kontrol ederiz. Ruhsatsız yere ancak şikayet gelirse gideriz. Bizim ruhsatsız yere gitme gibi durumumuz yok diye açıkladılar. Bu tabi çok yanlış anlayışlar” ifadelerini kullandı.