Ali Bahar Özel Ödülü, Antalya Valisi Hulusi Şahin’e verildi

142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri töreninde inovasyon ve dijital dönüşüm, bilim eğitim, kültür ve sanat, çevre, kurumsal sosyal sorumluluk gibi kategorilerde ödüller sahiplerini buldu. Ali Bahar Özel Ödülü, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e verildi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 142. Yıl Vergi ve Ali Bahar Özel Ödülleri törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyon Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Bahar ailesi katıldı. Törende 3 ay önce elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden Ali Bahar anılarak sinevizyon gösterimi yapıldı. Törende konuşan ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bu yılın törenin hem büyük bir gurur hem de derin bir hüzünle gerçekleştiğini belirtti.3 ay önce vefat eden önceki başkan Ali Bahar’ı saygıyla anan Hacısüleyman, Bahar’ın Antalya ve Türkiye iş dünyasına sağladığı katkıları unutmanın mümkün olmadığını dile getirdi. 


Başkan Hacısüleyman konuşmasında, “Ali Bahar’ın vizyonu ve liderliği bizler için her zaman yol gösterici olacak. Onun adını yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu “Antalya bugün sadece Akdeniz'in değil dünya genelinde. Turizmin, ticareti ve tarımın merkezi haline geldi. 2 bin 25 milyar doların üzerinde tarımsal ihracat yaptı. Bu başarıyı daha da somutlaştırmaktadır. Bunu da birazdan fazlasıyla hak ettikleri ödülleri alacak girişimcilerimiz eliyle yaptı. Bizler için böyle gurur verici bir gün de Antalya'nın yıldızlarıyla bir araya gelmiş olmaktan dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Antalya’nın markalaşma yolunda iş insanlarının gösterdiği çabaya dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Antalya'mız daha büyük hedeflere de ulaşacaktır. Sizlerin ulaşması bizim de ulaşmamız demek. Markasına dönüşen YÖREX’in açılışını gerçekleştirdik ki bu artık yöresel ürünlerin merkezi Antalya oldu. 15 yıldır bu şekilde teslim ediliyor” diye konuştu.


ŞAHİN: BAŞARI ÇALIŞKANLIKLA OLUR

Antalya Valisi Hulusi Şahin 22 yıl önce PTT’nin Cumhuriyetin Yüzüncü yılına mektup kampanyasında Antalya Valisine yazılan mektubu hatırlatarak mektupta hayallerin ötesine ulaşıldığını söyledi. Şahin “Türkiye müthiş bir ülke. Hayallerinizin de üzerinde başarılar elde eden ve büyümesini dev adımlarla yapan bir ülke. Antalya bunun en dinamik unsurlarından bir tanesi. Ben bunu düşündüm. Bunu bu başarıyı neye borçluyuz? Ya niye bu kadar başarılı oluyoruz? Başarı milletin her bir ferdinin çalışkanlığıyla oluyor” dedi.


ÇAVUŞOĞLU: ANTALYAMIZ ÜRETİYOR

AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise “Antalya'mız üretiyor. Sadece turizmde değil artık her alanda Antalya'mız üretiyor. Ürettikçe tüm Türkiye'ye de satıyor. İhracatla yapıyor. İhracat rakamlarına bakıyoruz; Antalya'mızdan ihraç edilen ürünlerin sayısı da artıyor. Miktarı da artıyor. Elde ettiğimiz gelir de artıyor. Tıpkı Antalya'ya gelen turist sayısında artış olduğu gibi ve turizmden elde ettiğimiz kişi başına gelirin arttığı gibi bu Antalyalı iş insanlarımızın başarısıdır. Elbette devletimiz de her zaman her sektörün yanında olmuştur. Olmaya da devam edecektir. Ticaret ve sanayi odamızın özellikle biraz önce kıymetli başkanımız devletin verdiği teşvikleri daha iyi duyurulması ve bu teşviklerden nasıl yararlanılabileceği hakkında bilgi verecek bir ofisin açılması konusunda bizleri bilgilendirdi. Kendilerini ve ticaret ve sanayi odamızı özellikle tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından ödül törenine gerçekleşti. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ali Bahar Özel Ödülü’ne layık görüldü.