Ali Bahar’ın arkadaşı adli kontrol şartıyla serbest

Antalya’da geçirdiği tekne kazası sonucu yaşamını yitiren ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar’ın, teknede birlikte olduğu çocukluk arkadaşı Mehmet Süha Çelikten gözaltına alınmıştı. Çelikten’in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde meydana gelen olayda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar, kendisine ait "Alber" isimli tekne limana yanaştığı esnada tekneden minderi almak isterken dengesini kaybederek denize düştü. Bu sırada tekneyi kullanan kişi fark etmeden manevra yapınca Bahar, motor pervanesinin arasında kaldı. Bahar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE EL KONULDU

Ali Bahar'ın cenazesi hastaneden cenaze aracıyla alınıp otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Polis eskortu eşliğinde morga getirilen cenazeyle, Bahar'ın başkanlığını yaptığı kurum çalışanları ve yakınları da geldi. Kemer sahilinde bulunan Bahar'a ait Alber adlı tekne ise marina bağlanarak incelemeye alındı. Bahar'ın yanındaki çocukluk arkadaşı Çelikten'in tekneye binme anları kamera görüntülerine el konuldu.


ÇELİKTEN GÖZALTINA ALINDI

Kazanın ardından Bahar'la birlikte teknede bulunan çocukluk arkadaşı Çelikten'in Ali Bahar'ı almak için geri manevra yaptığı sırada pervanenin Bahar'a çarptığı iddia edilmişti. Olayla ilgili Kemer Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, talimatı ile Çelikten gözaltına alınmıştı. Çelikten’in adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Feci kazayla ilgili incelemeler sürüyor.