Ali Bahar, gözyaşları içinde toprağa verildi

Kemer ilçesinde geçirdiği tekne kazası sonucu hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, kendi yaptırdığı ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile son yolcuğuna uğurlandı. Bahar’ın cenazesi, törenin ardından Uncalı Kent Mezarlığı'na defnedildi.

Kemer ilçesinde tekne kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ali Bahar, ATSO ve OSB Başkanı Ali Bahar, ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle son yolcuğuna uğurlandı. Törene; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, ATSO ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Hilmi Durgun, CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, ATSO ve OSB personeli ve Ali Bahar’ın ailesi katıldı. ATSO’ya törene gelenleri ailesi, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ve ATSO Yönetim Kurulu kapıda karşılayarak, taziyeleri kabul etti. Ali Bahar’ın cenazesi ATSO Konferans salonuna omuzlarda getirildi. Törende konuşmalar öncesinde Ali Bahar’ın kendisini anlattığı bir video yayımlandı. Ailesi ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşları ve katılanlar gözyaşları içinde izledi.


HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZDÜ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın taziye dileklerini ileten Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan “Görüyoruz ki, Ali bey yaptığı işlerle hem Antalya hem de Türkiye’ye öğrencilere insanlara ne kadar dokunduğu ve ne kadar faydalı bir insan olduğuna şahit olduk. Yaptığı işlerle çok büyük yatırımları ve işleri ve seven bir kitle bıraktı. Aramızdan erken ayrılışı hepimizi üzdü. Hepimiz ölmeyecek gibi çalışıyoruz, ölüm maalesef nefes kadar yakın. Sözün bittiği yerdeyiz. Biz kendisinden razıyız. Antalya’nın, tüm Türkiye’min başı sağ olsun” diye konuştu.


KALBİ MEMLEKET AŞKIYLA ÇARPARDI

Antalya Valisi Hulusi Şahin, anma töreninin yapıldığı salonda Bahar’la çok sayıda toplantı yaptıklarını hatırlatarak, “Bu salonda Ali bahar kardeşimle nice toplantılar yaptık ama kısmette kendi yaptırdığı bu salonda onu uğurlamak da varmış. Şunu biliyoruz ki, insan sadece fiziken yaşamaz, insan idealleriyle hedefleriyle dostlarıyla sevgiyle yaşar. Kısa ömründe uzun ve büyük hedefleri vardı, büyük bir vizyonu vardı. Hem Antalya hem Türkiye için. Hedeflerine sahip çıkarak, onu uzun yaşatmak bizim elimizde. Onun Antalya sevdasına sahip çıkmak bizim elimizde. Emek verdiği liseye onun adını vermek çok doğru olur. Hedefleri çok uzundu, en önemli hedefi de Antalya sanayisini ileri götürmekti. Bu sebeple, hem Korkuteli hem Antalya OSB’nin büyümesi için insanüstü bir gayreti vardı. Ali Bahar’ın ruhunu muazzez etmek boynumuzun borcudur. Ben kendisini 11 aydır tanıyorum ama yıllardır tanıyor gibiydim. Gerçekten kalben severdim, kalbi memleket aşkı ile doluydu. İş yapalım deyince gözleri parlardı. Çok iyi bir insandı. Antalya böyle bir evladını kaybettiği için çok üzgün olmalı. Yerinin doldurulacağını sanmıyorum. Evlatların, eşin, annen bize emanet. Vizyonun misyonun hedeflerin hedefimizdir” ifadeleri kullandı.


ANTALYA AŞIĞIYDI

Ali Bahar’ın kardeşi Berkay Bahar, gözyaşları içinde kürsüye çıkarak “Bu acı günü paylaştıkları için gelenlere teşekkür etti. Bahar, ATSO Atatürk Konferans salonundaki ekran yapıldığında aralarında bir geçen diyaloğu hatırlatarak “Bu ekran yapıldığında, beni aradı ve çağırdı. ‘O kadar çok projem var ki; onlar yansıtacağız burada’ demişti ama bugün yansıttığımız şey çok üzücü. Çok vizyonerdi. Her an kafasında bir proje vardı. Tam bir Antalya aşığıydı. Ne zaman uçaktan insek ‘Aldın mı kokuyu’ derdi, Ne kokusu dediğimde ‘Antalya'mın kokusu’ derdi. Umarım projelerine sahip çıkarsınız çok üzgünüm” dedi. Ali Bahar’ın kuzeni Serkan Bahar, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında “Abimdi, büyüğümdü. Evimizin ailemizin her şeyiydi. Herkesten tek ricam başlamış bitirememiş düşündüğü bütün projelerini devam ettirmeyi istiyoruz. Çünkü en büyük hayaliydi. Antalya aşığıydı idi. Şehre bir şeyler katmak için çalıştı” diye konuştu.

“O BİR İLHAM KAYNAĞIYDI”

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman gözyaşlarını zor tutarak yaptığı konuşmasında, “Ali Bahar sadece başkan değil yanı zamanda bir ilham kaynağı, bir vizyonerdi. Liderliği altında Antalya’nın nasıl yükselebildiğini gördük kendisi her zaman ileriye bakmamız gerektiğini ve pes etmememiz gerektiği açıklardı. Onun vizyonunu liderliğini gelecek nesillere aktaracağız. Onun ışığı her zaman yolumuzu aydınlatacak” dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Ali Bahar adına ATSO'da düzenlenen anma töreninin ardından, cenaze namazı ikindi namazına müteakip Uncalı Kent Mezarlığı Camii'nde kılındı. Cenaze namazının ardından Bahar'ın cenazesi, Uncalı Kent Mezarlığı'na defnedildi. Ali Bahar'ın cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, milletvekilleri, belediye başkanları, STK temsilcileri, Bahar'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bahar'ı ailesi gözyaşları içinde uğurlarken, cenazesi onlarca kişinin omzunda defin yerine götürüldü.

BAHAR'IN ARKADAŞI SERBEST BIRAKILDI

ATSO ve Antalya OSB Başkanı işadamı Ali Bahar'ın tekne kazasında hayatını kaybetmesinden sonra gözaltına alınan iş insanı arkadaşı M.S.Ç, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. M. S. Ç. “Can dostumu, arkadaşımı kaybettim, acımız büyük, başka bir şey söylemek istemiyorum” diye konuştu.