ALGICILAR SİZİ!

Her seçim döneminde yalan ve algı senaristliğine başlayan tiyatrocular, 14 Mayıs seçimleri için yine iş başındalar. Mübarekler hiç boş durmuyor. Yatıp kalkıp algı üzerine algı, senaryo üzerine senaryo yazıp çiziyorlar.

***

İşin garip tarafı kendi yazdıkları veya para vererek yazdırdıkları senaryoya da inanıyorlar ya gerçekten tam bir trajikomik durum ortaya çıkıyor. Bu algıcılar bir bakıyorsunuz bir anket paylaşıyorlar ki neredeyse silip süpürmüşler.

Seçimlere sanki tek başına katılmışçasına tüm oyları alıp tek başına iktidara geldiklerini, ayıp olmasa 600 vekilin de tamamını kendi partilerinin aldığını bile söyleyecekler.

***

Allah’tan ara sıra utanmaları galip geliyor da başka partilere de az da olsa vekillik bırakıyorlar (!) Veriyorlar parayı anket firmasına, firma da sahada gördüğünü değil o partilerin duymak istediğini yayınlayınca sevinçten havalara uçuyorlar.

Sonra hep havada bulutların üstünde gezerken seçim günü gelip sandıktan Millet iradesi çıkınca işte o zaman şapa oturuyorlar. İnanın bu seçimde de sonuç hiç değişmeyecek! Havada bulutların üstünde gezenler, uçanlar, kaçanlar yine şapa oturacak.

***

Çünkü millet iradesine ipotek koymuşçasına hareket edenler acı gerçeği bir kez daha tatmak durumunda kalacaklar. Sadece paralı anketlere bakarak bu algıyı ortaya koyanlar değil, elbette hüsrana uğrayacak olanlar.

Bir de millet iradesini yok sayarak şimdiden koltuk paylaşımı yaparak etiket hastalığına kapılanlar yok mu? İşte onlar da aynı acıdan tatmanın zevkine varacak.

***

Adama millet koltuk vermiş o ise hakkını bile veremediği koltuğu bir kenara bırakarak yeni sevdalara yelken açmış, yeni hayaller peşinde koşmaya başlamış. Yahu kardeşim sen önce bu milletin sana  teslim ettiği koltuğun hakkını bir ver ki sonrasına da seçim sonunda bakarsın.

Yok öyle değil tabi… Acelesi var sanki beyefendinin. Daha seçim olmamış adam kendisini makama layık görmüş ve hemen o titri kullanmaya başlamış.

***

Kardeşim şunun şurasında az bir zaman kaldı. Hele bir sabredin millet kararını bir versin ondan sonra koltuğa mı oturacaksın yoksa şapa mı o zaman hep birlikte görürüz.