ALGE yönetiminden 'radikal' kararlar

ALGE Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi yönetimi, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde yaşanan gürültü kirliliği ve işgal sorunlarıyla ilgili harekete geçti. Halkın şikayetleri doğrultusunda, gerekli önlemleri almak amacıyla bir dizi toplantı gerçekleştiren yönetim, sahildeki işletmelere yönelik denetimler sonucunda, kurallara uymayan ve huzuru bozan işletmeler hakkında tahliye kararı aldı.

KURAL TANIMAZLARA SIFIR TOLERANS

Lider Gazete’nin 7 Ağustos 2023 tarihinde “Bize Destek Olun Sorunları Çözelim” başlığıyla duyurduğu haberden sonra, ALGE yönetimini radikal bir karar aldı. Sahil yönetimi, bazı kiracı işletmelerin kural tanımayan gelişi güzel tutumu, gürültü ve çevre kirliliği, havai fişek-lazer gösterisi ve canlı müzik gibi konulardan duyulan rahatsızlık için düğmeye bastı. Toplantılar ve akabinde yapılan denetimler ile tespitler sonrası sorunun çözümü için somut adımlar atılacağı duyuruldu. Denetimlerde, belirlenen kurallara aykırı hareket eden ve huzursuzluk çıkaran birçok işletme hakkında tahliye kararı verildi.


BU İŞLETMELER YARGI YOLUYLA TAHLİYE EDİLECEK

Konuyla ilgili olarak şikayetleri değerlendiklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını açıklayan ALGE yönetimi, halkın memnuniyetine karşılık asayişi bozan, kurallara uymayan işletmeleri tahliye ederek, müşteri memnuniyeti odaklı çalışan ulusal ve uluslararası işletmelerle anlaşma kararını uygulamaya koydu. Bu kapsamda; belediyenin, emniyetin ve sahil yönetiminin defalarca uyardığı, resmi zabıt ve ihtarlara rağmen kendini düzeltmeyen tüm işletmeler yargı yoluyla tahliye edilecek.


“GEREKİRSE PARA KAYBETMEYE RAZIYIZ”

ALGE Sahil Antalya Alışveriş ve Yaşam Merkezi Genel Müdürü Serdar Çetin, vatandaşın rahatsız olduğu işletmelerin yapılan uyarılara aldırış etmemesi sonucu ortaya çıkan konulardan birebir kendilerinin de rahatsız olduğunu anlattı. Kanunlar nezdinde işletmecilere yaptırım yetkilerinin olmadığını vurgulayan Çetin, “Biz ALGE olarak bu konuda işletmecilere defalarca ihtar gönderdik. Halkımızın yoğun şikayetini dikkate alarak, denetimler sonucunda kurallara uymayan bazı işletmeler hakkında tahliye kararı aldık. Halkımızın huzuru ve memnuniyeti bizim önceliğimiz. İşletmelerin hizmet kalitesini artırması ve topluma duyarlı bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Gerekirse para kaybederiz ama Antalya’mız için en doğrusunu yapacağımızdan kimse kuşku duymasın” dedi.


ALGE’DEN SERT MESAJ: İŞGALE GEÇİT YOK

Dünyanın gözbebeği Konyaaltı Sahili’ndeki sorunların çözümü için birlikte çalışma önerisini yineleyen ALGE Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Serdar Çetin, “Biz ALGE olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Konyaaltı tüm insanlığa mal olmuş bir sahildir. Bu nedenle el ele vermeliyiz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, eğer bizi denetim-yaptırım konusunda işbirliğine bir protokol çerçevesinde dahil edelerse, Antalya halkı için bu görevi seve seve kabul ederiz” diye konuştu.

ALGE Yönetimi, halkın şikayetlerini dikkate alarak, denetimlerin devam edeceğini ve sahil alanlarının korunması için gereken tüm adımları atacaklarını ifade etti.


BÖLGE HALKINDAN ALGE’YE TAM DESTEK

Bölge halkı, yönetimin attığı adımları desteklerken, sahil alanlarının korunması ve huzurun sağlanması için gerekli önlemlerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyor. Sahilde yaşayan vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde yükselen seslerin, dinlenme ve sosyal yaşamlarını zorlaştırdığını dile getirerek "Her akşam gürültüden uyuyamıyoruz. Biz burada huzur içinde yaşamak istiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi. Bölge halkı, "Kuralların uygulanması önemli. Huzurumuz için bu adımlar gerekli. Aksi halde gözbebeği bu sahil yaşanmaz, nefes alınmaz hale gelecek" ifadeleri ile düşüncelerini paylaştı.


KURALLARA UYMAYAN İŞLETMELERE AF YOK

ALGE’nin aldığı tahliye kararına tepki gösteren bazı işletme sahipleri, yönetimin katı kurallarının işlerini olumsuz etkilediğini savunsa da, halk bu önlemleri destekliyor. Kurallara uyan işletme sahipleri ise, ALGE tarafından atılan bu adımı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Hizmet kalitemizi artırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yönetimin desteğiyle bu çabalarımızı daha da ileriye taşıyabiliriz. Dünya kentine yakışır bir plajı yok etmeyelim. Biz ekmek teknemizi korur, kurallara uyarsak hiçbir sıkıntı olmaz” diyerek görüşlerini aktardı.


ALGE Yönetimi, kurallara uyan işletmelere yönelik desteklerinin devam edeceğini ve halkın huzurunu sağlamak için çalışmaya kararlı olduklarını bir kez daha yineleyerek işbirliği çağrısı yaptı.