ALEYHİNE VAR

Süper Lig’de 2021-2022 sezonunda Video Hakem Sistemi’yle (VAR) ilgili olarak pek çok tepki sesleri yükselirken, ortaya koyulan veriler dikkat çekti. 20 takımın mücadele ettiği Süper Lig’de VAR müdahalesiyle en az lehine karar çıkan takım Antalyaspor oldu. Kırmızı-Beyazlılar, VAR’da aleyhine en çok karar alınan 4 takımdan birisi olarak da dikkat çekti.

2018-2019 sezonunda Süper Lig’de uygulanmaya başlanan Video Hakem Sistemi (VAR), pek çok eleştirileri de beraberinde getirirken, geçen sezona yansıyan rakamlar dikkat çekti. 380 maçın oynandığı 2021-2022 sezonunda 313 kez VAR müdahalesi yapılırken, bu kararlar içerisinde lehine en az karar çıkan takımın Antalyaspor olması dikkat çekti. Antalyaspor’un mücadele ettiği 38 maçta 11 kez hakemler VAR ekranına giderken, Kırmızı-Beyazlıların aleyhine 9, lehine ise sadece 2 kez karar değiştirildi.

GÖZTEPE VE GİRESUN MAÇLARI

Antalyaspor’un VAR müdahalesiyle lehine karar çıkan 2 karşılaşma Göztepe ve Giresunspor ile oynandı. Antalyaspor lehine karar çıkan ilk karşılaşma, sezonun ilk haftasında oynandı. Göztepe ile oynanan ve 1-1’lik eşitlikle devam eden karşılaşmanın 90+4’üncü dakikasında Yasin Kol, Naldo’nun koluna çarpan toptan dolayı Kırmızı-Beyazlıların aleyhine penaltı kararı verdi. VAR’da görev alan Koray Gençerler’in uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen Yasin Kol, müdahalenin ceza alanı dışında olduğuna karar vererek, penaltı yerine serbest vuruş kararı verdi.

VEYSEL’İN GOLÜ VAR İLE GELDİ

Sonraki 28 haftada Antalyaspor lehine VAR kararı çıkmazken, 30’uncu haftada yine Kırmızı-Beyazlılar lehine karar çıktı. Karşılaşmanın 6’ncı dakikasında Veysel Sarı'nın vuruşunu Giresunspor defansı çizgiden çıkarmak istedi. Hakem Mustafa Kürşad Filiz gol kararı vermezken, VAR’da görevli Özgüç Türkalp’in uyarısıyla tekrar izlenen pozisyon sonrası orta nokta gösterildi. Bu karar ile 1-0 öne geçen Antalyaspor, mücadeleyi de 4-1 kazandı.

Antalya’nın diğer temsilcisi Alanyaspor’un 38 maçında ise 15 kez VAR müdahalesi yaşandı. Bunların 8’inde karar Alanyaspor lehine değiştirilirken, Turuncu-Yeşillilerin aleyhine ise 7 kez düdük çalındı.