Alex hocanın ligi tanıması avantaj

Antalyaspor’un tecrübeli sol bek oyuncusu Güral Vural, gelecek sezona ilişkin beklentilerini açıkladı. Kırmızı beyazlı ekiple yeni bir serüvene çıkan teknik direk Alex de Souza’ya övgüler yağdıran Vural, “Alex Hoca’nın futbolculuğu tartışılmazdı. Hem ülkemize hem de Antalya şehrine isim ve taraftar anlamında da faydası olacaktır” dedi.

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un 35 yaşındaki milli futbolcusu Güray Vural, Hürriyet’ten Muhammet Duman’a konuştu. Akhisarspor formasıyla adından söz ettiren ve Süper Kupa zaferi yaşayan Güray Vural, 2016 yılında Trabzonspor’a transfer oldu. Bordo-mavili ekipte 18 maça çıkan ve 1 gol kaydeden tecrübeli sol bek, kariyerinde yaşadığı şanssız sakatlıklara rağmen klas sol ayağını her zaman ustaca kullandı. 2021 yılından beri Antalyaspor formasını terleten milli futbolcu, geride bıraktığımız sezon 31 maçta forma giydi ve takımına 1 gol, 4 asistlik katkı sağladı. 

“DÜŞME POTASINDA OLABİLİRDİK…”

Antalyaspor’da geride bıraktıkları sezonu ve geleceğe yönelik değerlendirmelerde bulunan başarılı futbolcu Vural, “Biz aslında Nuri Hoca döneminde güzel bir ivme yakaladık. Onun kendine ait sisteminin üzerine kurduğu bir kadro vardı. Sezon başında onunla beraber çalıştığımız dönemde ligde iyi bir ivme yakalayacağımızı ve güzel zamanlar yaşayacağımızı hissediyorduk. Sezon başında o görüntüyü vermiştik. Nuri Hoca’nın Borussia Dortmund’a transferinden sonra yine çok büyük bir isim olan Sergen Yalçın Hoca takımımıza katıldı. Tarz olarak çok farklı olan iki hocayla çalıştık. Nuri Hoca, pozisyon ve sistem oyununa daha çok önem veren bir hocaydı. Kendine ona göre bir ekip kurmuştu. Sergen Hoca, daha çok defansif anlamda çalışmalar yaptıran ve ofansif anlamda daha çok bireysel yeteneğe önem veren bir teknik direktördü. Ayrıca Sergen Hoca, saha içinde daha özgür bir futbol oynatıyordu. Aslında baktığımızda ligi çok kötü bir yerde bitirmedik ama beklediğimiz hedefle de bitirmedik. Takımda bazı maddi sorunlar ve transfer yasakları yaşandı. Birkaç oyuncu takımdan ayrıldı. Hem takım hem de Sergen Hoca adına bu durumlar çok büyük bir etkendi. Ama baktığınızda son haftalarda o riskli bölgedeki durumu yaşamadığımız için tabii ki de bizim için yine de mutluluk vericiydi. Çünkü o kadar ciddi sorunlara rağmen belki de düşme potasında olabilirdik. Ama takımımızın yeteneğiyle almış olduğumuz puanlar bize yeterli oldu” diye konuştu. 

“ONUNLA LİGE EN İYİ ŞEKİLDE BAŞLAYACAĞIZ”

Gelecek sezon için beklentilerini açıklayan Vural, “Önümüzdeki sene için yeni bir isim olan Alex Hoca geldi. Alex Hoca’nın futbolculuğu tartışılmazdı. Hem ülkemize hem de Antalya şehrine isim ve taraftar anlamında da faydası olacaktır. Antalyaspor camiası, Nuri Şahin ve Sergen Yalçın’ın ardından 3’üncü büyük isimle devam ediyor. Antalyaspor, gerçekten çok büyük hocalarla çalışıyor. Umarım onunla da güzel bir kamp döneminin ardından lige güzel bir şekilde başlarız. Camia olarak koyacağımız hedefler doğrultusunda lige en iyi şekilde başlayıp, güzel bir şekilde devam edeceğiz diye düşünüyorum” dedi. 

“SÜPER LİG’İ TANIMASI ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ”

Alex de Souza hakkında duygularını paylaşan Vural, “Alex Hoca ile karşılıklı oynamıştık. Onun ligi tanıması tabii ki de çok büyük bir avantaj olacaktır. Çünkü bizim ligimiz gerçekten çok farklı bir lig. Dışarıdan gelen oyuncularda da bunu fark ediyoruz. Alışma/uyum süreci, bazı futbolculara özellikle performans anlamında bir zaman kaybettiriyor. Ama hocanın bu ligi bilmesi çok büyük bir avantaj olacaktır. Çünkü uzun yıllar burada oynadı. Kendisi zaten geçen günlerde takımımızı ve oyuncu grubumuzu izlediğini söylemişti. Bizim oyuncu grubumuzu da tanıdığını düşünüyorum. Yapacağı ek transferlerle de bence takımımızda başarılı olacağına inanıyorum” diye belirtti.