ALÇAK KİM?

İstiklal saldırısını yapan teröriste ve emri veren PKK'ya “terörist, alçak” diyemediler. Diyemezler tabii. Başta İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin büyükşehir belediyeleri olmak üzere büyük şehirlerin çoğunu PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin oyları ile kazandılar.

***

Akşener'in deyimi ile aynı formül ile cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı umuyorlar. PKK'ya terörist diyemedikleri gibi, yakalanan terörist her şeyi itiraf etmişken bütün bağlantıları ortaya çıkarılmışken, teröristin PKK ile olan bağını sorguladılar. PKK'lı olduğuna dair kanıt isteriz dediler.

***

Eylemi gerçekleştiren PKK'lı militana ve PKK'ya alçak diyemeyenler; ABD’ye rest çekip, terör devleti ilan eden, sakın bize taziye dilemeyin. Kabul etmiyoruz. Mesajı aldık. Mesajınıza misli ile karşılık vereceğiz diyen;  İçişleri bakanımıza alçak dediler. Terör örgütünü değil de hükümeti suçladılar. Bakana açık açık hakaret ettiler.

***

Hatta istikametleri o kadar şaşırdı ki;  saldırı seçim arefesinde yapıldığı için hükümetin yaptırdığını ima ettiler. Bir kısmı da imadan öteye geçip direkt hükümetin yaptırdığını söyledi. Hükümeti suçlayıp, bakanımıza alçak diyenler yakalanan teröristi masum göstermeye çalışıp; işkence gördüğünü de iddia ettiler.

***

Bu gün bunları yapanlar, geçmişte PKK’nın uzantısı olan YPG'yi terörist olarak görmediklerini açıkça ifade ettiler. YPG bize mi saldıracak diyerek birbirinin ikizi olan alçak terör örgütlerini aklamaya kalkıştılar. Bu yüzden olsa gerek ki sınır ötesi operasyonlarımıza meclisteki yapılan oylamada hayır oyu verdiler.

***

Sınır ötesi operasyonuna hayır demekle kalmayıp, sınırlarımız delik deşik, sınır güvenliği yok dediler. Selahattin Demirtaş hangi gerekçe ile cezaevinde diye sordular. Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize katılın dediler. Demirtaş’ın kahvaltı talebini reddetmediler.

Tamam muhalefet, muhalefetliğini yapacak tabi ki de. Lakin; Milli güvenliğimize yapılan bir saldırı da, saldırıyı yapanları masumlaştırma gayreti içerisine girerek hükümete saldırmak neyin kafasıdır.

Tam da bu noktada, babası CHP eski genel başkanı ve halen CHP milletvekili olan, kendisi de CHP üyesi ve profesör olan Aslı Baykal’ın; CHP den istifa etmesi ve “Artık sağ-sol yok. Milli- Gayri milli var. Ben milli taraftayım’’ demesi çok anlamlıdır.

SON SÖZ

Seçmenlerimiz Aslı Baykal’ın bu eylem ve söylemini dikkate alarak safını belli etmelidir. Pençe harekatındaki ordumuzun Muzaffer olması duasıyla…