Alanyaspor, 1 yıl sonra üst üste 3 maçta kalesini gole kapattı

Süper Lig’e kötü bir başlangıç yapan Alanyaspor, son iki haftada savunma performansıyla öne çıktı. Turuncu-Yeşilliler, 1 yıl sonra üst üste 3 maçta kalesini gole kapattı.

Süper Lig’de sezonun ilk 5 haftasından galibiyet çıkaramayan ve büyük hayal kırıklığı yaşatan Alanyaspor, son iki haftada aldığı galibiyetlerle çıkışa geçti. 7 hafta sonunda 9 puana ulaşan Turuncu-Yeşilliler, savunmada ortaya koyduğu başarılı performansla da dikkatleri üzerine çekti. Son 3 haftada kalesini gole kapatan Şimşek, bu maçlar sonunda 7 puanı da hanesine yazdırmayı başardı.


ÜST ÜSTE 3 MAÇTA KALESİNİ GOLE KAPATTI

İlk 4 haftada 9 kez kalesinden top çıkaran Alanyaspor, son 3 haftada rakiplerine geçit vermedi. Hatayspor ile 0-0 berabere kalınan maçla gol yememe serisine başlayan Antalya ekibi, Adana Demirspor’u 2-0, Rizespor’u da 1-0 mağlup ettiği maçlarla birlikte üst üste 3 maçta kalesini gole kapattı.

SERİYİ EN SON GEÇEN SEZON YAŞAMIŞTI

Bu sezonun ilk 4 haftasında her maçta kalesinde gol gören Alanyaspor, üst üste 3 maçta kalesini gole kapattığı seriyi en son geçen sezon yaşadı. Geçen sezonun ilk 3 haftasında rakiplerine gol izni vermeyen Alanyaspor, Başakşehir’i 2-0 ile geçmiş, Rizespor ve Hatayspor’la da 0-0 berabere kalarak 5 puanı hanesine yazdırmıştı.