2 DAKİKADA FİŞİ ÇEKTİ

Son haftalarda istediği sonuçları alamayan Alanyaspor, büyük bir hezimetten 2 dakikada kurtuldu. Küme düşmesi 4 hafta önce kesinleşen ve 67 dakika 10 kişi oynayan Yeni Malatyaspor karşısında uzun süre mücadeleyi 1-0 geride götüren Antalya ekibi, 2 dakikada attığı 2 golle mücadeleyi 2-1 kazanarak 3 hafta sonra galip geldi.

Süper Lig’in son 3 haftasından puan çıkaramayan ve Avrupa hedefinden uzaklaşan Alanyaspor, Yeni Malatyaspor karşısında büyük bir yıkımdan zor kurtuldu. 23. dakikada Kenan Özer’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibi karşısında 32. dakikada geriye düşen Antalya ekibi, uzun süre mücadeleyi geride götürdü. 58. dakikada Tayfur Bingöl’ün oyuna girmesiyle hareketlenen Turuncu-Yeşilliler, 65. dakikada Candeias ve 66. dakikada Oğuz Aydın’ın golleriyle mücadeleyi 2-1 kazanmasını bildi. Bu sonucun ardından Alanyaspor puanını 55 yaparken, Yeni Malatyaspor ise 20 puanda kaldı.

TAYFUR BİNGÖL ŞOV YAPTI

Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan Tayfur Bingöl, sonradan oyuna girerken maçın yıldızı oldu. 58.dakikada Efkan Bekiroğlu’nun yerine oyuna giren deneyimli futbolcu, her iki golün de asistini yapan isim oldu. Tayfur Bingöl, yaptığı iki gol pasıyla birlikte bu sezonki asist sayısını da 10’a çıkardı.

DICKO ALANYA’DA ALKIŞLANDI

Yeni Malatyaspor’u 32.dakikada 1-0 öne geçiren Nouha Dicko, sezonun en güzel gollerinden birisini kaydetti. Yusuf Karagöz’ün önde olduğunu gören Malili futbolcu, yaklaşık 60 metreden gönderdiği şutla fileleri havalandırarak, Alanyaspor taraftarının da alkışını aldı.

YUSUF YİNE KALEDE

Jose Marafona’nın düşük performansı ve Serkan Kırıntılı’nın da sakatlığıyla Sivasspor maçında ilk kez kaleye geçen Yusuf Karagöz, Francesco Farioli’den yine formayı almayı başardı. Sivasspor maçının kaybedilmesine karşın İtalya teknik adam tarafından yeniden şans verilen 22 yaşındaki eldiven, Yeni Malatyaspor mücadelesinde de ilk 11’de yer alırken, Dicko’nun yaklaşık 60 metreden kaydettiği gol sebebiyle eleştirilerin odağına yerleşti.

EFECAN CEZALI, 3 İSİM SINIRDA

Alanyaspor'da takım kaptanı Efecan Karaca, Sivasspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşerken, Yeni Malatyaspor karşısında formasından uzak kalacak. Daha önce Altay maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen kaptan Efecan, bu sezon ikinci kez cezasından dolayı forma giyemeyecek. Turuncu-Yeşilli takımda Efkan Bekiroğlu, Emre Akbaba ve Awaziem de ceza sınırında bulunuyor. 3 futbolcu kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Adana Demirspor mücadelesinde formasından uzak kalacak.

Alanyaspor işte bu takıma kaybetti!

✓ Başkanı istifa etti

✓ 4 hafta önce küme düştü

✓ 8 futbolcusu takımı terk etti

✓ Son 6 maçını kaybetti

✓ 67 dakika 10 kişi oynadı

 

35. HAFTA

Hakem: Turgut Doman

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Yusuf Karagöz    4

Juanfran    5

Milunovic    5

Furkan Bayır    6

Borja    6

Efkan Bekiroğlu   5 (58’ Tayfur Bingöl 8)

Novais  6  (84’ Leroy Fer)

Emre Akbaba    6

Candeias    7

Oğuz Aydın  7  (75’ Umut Güneş 4)

Wilson Eduardo    5

 

Yeni Malatyaspor

Teknik Direktör: Cihat Arslan

Abdulsamed Damlu    9

Yiğit Ulaş 7

Awuku 7

Buğra Çağıran 6 (69’ Atakan Müjde 5)

Barış Başdaş 6

Nshimirimana 7

Berat Yaman 6

Miraç Altıntaş 5 (75’ osman Haqi 3)

Kenan Özer 2

Tetteh 6 (81’ Umut Taniş 3)

Dicko 7

 

Sarı Kartlar: Oğuz Aydın, Novais (Alanyaspor), Buğra Çağıran (Yeni Malatyaspor)

Kırmızı Kart: 23’ Kenan Özer (Yeni Malatyaspor)

Goller: 65’ Candeias, 66’ Oğuz Aydın (Alanyaspor), 32’ Dicko (Yeni Malatyaspor)