ALANYASPOR’UN TESİS BİLMECESİ

Milli arada olduğumuz ve yerel seçimlerin olduğu haftada ilk kez saha dışına çıkacağım bir yazı kaleme alacağım.

Elbette spora hiç bir zaman siyaset karışmamasını istiyoruz ancak siyaset her yerde olduğu gibi sporda da kendisini gösteriyor. Menderes Türel döneminde Alanyaspor’a yeni bir tesis yapılacağı haberi taraftarları mutlu etmiş ve Zimbitlik dediğimiz eski ve şehir içinde kalan yerden takımımızı daha iyi bir noktaya taşıyacağımız için sevinmiştik. Ne olursa olsun Menderes Türel Alanyaspor’a her zaman destek vermişti ve tesislerin temelini de atmıştı. Arkasından yaşanan yerel seçimlerde Menderes Türel yerine Antalya halkı Muhittin Böcek’i tercih etti.

Geçtiğimiz 5 yılda temeli atılan Alanyaspor tesisleri taraftarın tabiriyle ‘balık havuzuna’ dönüştü. Gerçekten de temel o şekilde çürümeye terk edildi ve yağmurlarla su doldu hatta balıklar bile oluştu. Elbette proje Muhittin Böcek’in değildi, pandemi de zor günler geçirildi ya da bütçe gibi açıklamalar yapılabilirdi. Bu açıklamalar da her ne kadar tatmin edici olmasa bile şehrimizin iki büyük kulübünden birisine Antalya Büyükşehir Belediyesi destek olmalı bu tesisi bitirmeliydi. Ya da tekrar aday olan Muhittin Böcek yapamadık ama yeni dönemde kesin yapacağız dese belki o da bir nebze yüreklere su serperdi.

Ancak süreç tam tersi işledi. Önce taraftarlar tesisle ilgili tek açıklama yapmayan ve resmen orası öyle kalacak diyen Böcek’e Alanyaspor atkısı takmayacaksın diye açıklama yaptı. Ardından Böcek Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu arayarak ‘bunları sen ayarlıyorsun’ diye ithamlarda bulundu. Yine Başkan Hasan Çavuşoğlu’nun iddialarına göre “benimle alakası yok tesisleri yapmadığın için taraftar sana kızgın” denilince de Böcek, “Alanya bana oy vermedi Menderes Türel’i destekledi ben neden Alanyaspor’a tesis yapıcam” dediği belirtildi.

Bu korkunç açıklama Alanya’da şok etkisi yarattı. Taraftarlar da ‘bir otobüs verdi onu da istemiyoruz’ diyerek adeta restleştiler. Oy vermeyen ilçeye hizmet yok diye bir Süper Lig takımını böyle rezil etmek ve küçücük tesislere muhtaç etmek üzücü. Bakalım önümüzdeki yerel seçimlerde kim Antalya Büyükşehir Belediyesi koltuğuna kim oturacak ve tesisleri yapacak mı?  Bu tesis olayının arkasından başka neler çıkacak çok merak ediyoruz. Bizim tek isteğimiz ise umarım o tesisler bir an önce yapılır, gerisi spor kamuoyunu ilgilendirmiyor.