Alanyaspor’un 2 haftalık galibiyet serisi sona erdi

Alanyaspor, 2 haftalık galibiyet serisine İstanbul’da veda etti. Lider Galatasaray’a konuk olan Turuncu-Yeşilliler, sahadan 1-0 yenil ayrılırken Galatasaraylı Mertens’in, Augusto’ya attığı dirseği Mehmet Türkmen’in es geçmesi geceye damga vurdu.

Adana Demirspor ve Rizespor galibiyetleriyle lider Galatasaray’ın önüne çıkan Alanyaspor, aradığını bulamadı. Sarı-Kırmızılılarla 90 dakika boyunca başa baş mücadele veren Antalya ekibi, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Galatasaray’a galibiyeti getiren gol 28’inci dakikada Yunus Akgün’den geldi. Bu sonucun ardından Alanyaspor 9 puanda kalırken, Galatasaray ise 22 puana ulaştı.

KIRMIZI KARTI ATLADI

Süper Lig’in genç hakemlerinden Mehmet Türkmen, tartışma yaratacak bir karara imzasını attı. Maçın başında Mertens’in Augusto’ya attığı dirseği atlayan genç hakem, VAR’da görevli Yaşar Kemal Uğurlu’dan da uyarı gelmeyince pozisyonu kartsız geçiştirdi. Pek çok hakem yorumcusu tarafından pozisyonun kırmızı kartla cezalandırılması gerektiği ifade edildi.

321 DAKİKA SONRA GOL YEDİ

Alanyaspor, Galatasaray karşısında uzun süredir gol yememe serisine veda etti. Son golünü 4’üncü haftada oynanan Fenerbahçe maçının 67’nci dakikasında yiyen Turuncu-Yeşilliler; Hatayspor, Adana Demirspor ve Rizespor karşılaşmalarında kalesini gole kapattı. Galatasaray mücadelesinde 28’inci dakikasında topu filelerinden çıkaran Şimşek, böylece 321 dakika sonra kalesinde gol gördü.

KAPTAN 11’E DÖNDÜ

Fatih Tekke, geçen hafta kazanılan Rizespor mücadelesinden iki değişikliğe gitti. Başarılı teknik adam aynı maçta sakatlanan Ui-jo Hwang’ın yerine Sergio Cordova’ya ilk 11’de şans tanırken, galibiyeti getiren golü kaydeden Janvier’in yerine de kaptan Efecan Karaca’ya formayı verdi.

KOSOVA’DAN DAVET

Alanyaspor’un Kosovalı futbolcuları Florent Hadergjonaj ile Fidan Aliti, milli maçlar için ülkesinden davet aldı. Her iki futbolcu da Kosova’nın Litvanya ve Güney Kıbrıs ile oynanacak Uluslar Ligi maçlarında forma bekleyecek.

ELİT LİG’DE BOY GÖSTERECEK

Alanyaspor’un genç file bekçisi Mert Furkan Bayram, U20 Milli Takım’dan davet aldı. Genç eldiven, Teknik Direktör Soykan Başar tarafından Perşembe günü İstanbul'da Portekiz ve 15 Ekim Salı günü Lomza'da Polonya ile oynayacağı U20 Elit Lig maçlarının aday kadrosuna alındı.

 

8. HAFTA

Stadyum: RAMS Park

Hakem: Mehmet Türkmen

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Okan Buruk

Muslera 7

Kaan Ayhan 6

Sanchez 6

Abdülkerim Bardakçı 6

Jakobs 5

Torreira 7

Sara 7

Mertens 6 (65’ Sallai 4)

Yunus Akgün 8 (81’ Kerem Demirbay)

Barış Alper Yılmaz 6

Icardi 4 (81’ Batshuayi)

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran  8

Hadergjonaj 6

Aliti 6

Lima 6

Balkovec 6

Richard 6

Makouta 7

Efecan Karaca 6 (57’ Janvier 5)

Yusuf Özdemir 5 (64’ Lopes 4)

Augusto 7 (90’ Christian)

Cordova 5 (64’ Serdar Dursun 4)

 

Sarı Kart: Kaan Ayhan, Muslera (Galatasaray), Balkovec, Richard, Janvier (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 28’ Yunus Akgün (Galatasaray)