Alanyaspor'un galibiyet hasreti 9 maça çıktı

Bu sezona büyük hayal kırıklığı yaratarak başlayan Alanyaspor, Hatayspor karşısında da galibiyet hasretine son veremedi. Evindeki mücadeleden 0-0 eşitlikle ayrılan Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig’deki galibiyet hasretini de 9 maça çıkardı.

Süper Lig’e istediği gibi bir başlangıç yapamayan Alanyaspor, 5’inci hafta sonunda da galibiyete ulaşamadı. Hatayspor’u ağırlayan Antalya ekibi, sahadan 0-0 eşitlikle ayrılarak, galibiyet hasretine son veremedi. Bu sonucun ardından Alanyaspor 3 puana ulaşırken, Hatayspor da puanını 2 yaptı. 

9 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bu sezonun geride kalan 5 haftasından galibiyet çıkaramayan Alanyaspor, Süper Lig’deki 3 puan hasretini de 9 maça çıkardı. Son galibiyetini geçen sezonun 34’üncü haftasında küme düşen İstanbulspor karşısında alan Turuncu-Yeşilliler, o tarihten bu yana galip gelemiyor. Son 9 maçından 7 beraberlik ve 2 yenilgi çıkaran Şimşek, lig tarihinde ilk kez üst üste 9 karşılaşmada galibiyet göremedi.

KALE YİNE KAPALI

İstediği sonucu alamayan Alanyaspor, rakibine karşı gol yememe serisini ise sürdürdü. Hatayspor’un Süper Lig’de konuk olduğu 27 takım arasında gol atamadığı tek ekip olan Alanyaspor, Akdeniz ekibine yine evinde gol izni vermedi. 

HWANG SÜRPRİZİ

Teknik Direktör Fatih Tekke, geçtiğimiz pazartesi günü resmi sözleşmeye imza atarak takıma katılan Ui-jo Hwang’da ilk 11’de şans vererek sürpriz yaptı. Serdar Dursun ve Sergio Cordova’yı yedek kulübesine oturtan Tekke, Hwang’ı 61 dakika oyunda tuttu. Serdar Dursun ve Cordova da aynı dakikada oyuna dahil oldu.

5. HAFTA

Stadyum: Oba

Hakem: Ozan Ergün


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran    6

Hadergjonaj    6

Lima    6

Aliti    6

Balkovec    6

Makouta  5  (79’ Janvier 2)

Richard    6

Efecan Karaca  4  (61’ Serdar Dursun 4)

Yusuf Özdemir  5  (79’ Lopes 2)

Augusto 5  (71’ Christian 3)

Hwang 5   (61’ Cordova 5)



Hatayspor

Teknik Direktör: Rıza Çalımbay

Erce Kardeşler    5

Kamil Ahmet Çörekçi    6

Kilama    6

Calvo    6

Cemali Sertel    5 (87’ Cengiz Demir)

Görkem Sağlam    5

Massanga    6

Diack    6

Mendes   6 (77’ Boutobba 3)

Rivas    6 (87’ Bamgboye)

Strandberg  5  (59’ Aboubakar 5)



Sarı Kart: Balkovec, Makouta, Lima (Alanyaspor), Massanga (Hatayspor)

Kırmızı Kart: 

Gol: