Alanyaspor’un galibiyet hasreti devam ediyor

3’üncü hafta mücadelesinde Göztepe’yi ağırlayan Alanyaspor, galibiyet hasretine yine son veremedi. Rakibiyle 1-1 berabere kalan Turuncu-Yeşillilerin son galibiyetini almasının üzerinden tam 117 gün geçti.

Sezona Eyüpspor beraberliğiyle başlayan ve Başakşehir’e kaybettikten sonra Göztepe’yi ağırlayan Alanyaspor, 3’üncü haftanın sonunda da galibiyete ulaşamadı. İzmir ekibiyle sahasında 1-1 berabere kalan Şimşek, 3’üncü haftayı 2 puanla kapattı. 45’inci dakikada Heliton’un golüyle geriye düşen Alanyaspor’a puanı getiren isim 48’inci dakikada Yusuf Özdemir oldu.

7 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Alanyaspor, 3 haftası geride kalan 2024-2025 sezonunda henüz galibiyetle tanışamazken, genel değerlendirmede de uzun süredir 3 puan sevinci yaşayamıyor. Son galibiyetini geçen sezonun 34’üncü haftasında küme düşen İstanbulspor karşısında 6-0’lık skorla alan Turuncu-Yeşilliler, o tarihten bu yana galip gelemiyor. Son galibiyetinin üzerinden tam 117 gün geçen Alanyaspor, sonrasında oynadığı 7 maçta 6 beraberlik ve 1 yenilgi gördü.

LOPES İLK KEZ

Alanyaspor’un Braga’dan transfer ettiği Rony Lopes, ilk kez 11’de sahaya çıktı. Başakşehir maçının son 11 dakikasında şans bulan Portekizli futbolcu, bu kez Teknik Direktör Fatih Tekke tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü. Başarılı futbolcu, 57 dakika oyunda kalırken yerini Serdar Dursun’a bıraktı. Oyunda kaldığı süre içerisinde 41 kez topla buluşan Lopes, yüzde 73 pas başarı oranı yakalayıp, 1 şut, 2 şut pası katkısı verirken, 4 kez girdiği ikili mücadelenin hiçbirisini kazanamadı.

FURKAN TAMAMLAYAMADI

Alanyaspor’da genç savunma oyuncusu Furkan Bayır, mücadeleyi tamamlayamadı. Başakşehir karşılaşmasında sakatlanan Lima’nın yerine oyuna dahil olan ve bu maça da 11’de başlayan genç futbolcu, bu kez kendisi sakatlandı ve 81’inci dakikada formasını Portekizli takım arkadaşına teslim etti.

Umut Akdağ Toulouse’ta

Geçen sezonu Göztepe’de kiralık olarak geçiren Alanyaspor’un 20 yaşındaki savunma oyuncusu Ümit Akdağ’ın yeni adresi Fransa oldu. Genç futbolcu, satın alma opsiyonuyla birlikte Ligue 1 ekiplerinden Toulouse’a kiralandı. Yeni kulübüyle resmi sözleşmeye imzasını atan Ümit Akdağ’ın sözleşmesinde bulunan satın alma opsiyonunun 1.5 milyon Euro olduğu ifade edildi. Alanyaspor ile sadece 1 resmi maça çıkan genç futbolcu, geçen sezon Göztepe ile 27 maça çıktı ve 3 kez gol sevinci yaşadı.

3. HAFTA

Stadyum: Gain Arena

Hakem: Muhammet Ali Metoğlu

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran 6

Balkovec 6

Furkan Bayir 6 (81’ Lima)

Aliti 6

Hadergjonaj 6

Richard 5

Makouta

Erfecan Karaca 5 (87’ Janvier)

Yusuf Özdemir 7

Lopes 5 (57’ Serdar Dursun 4)

Cordova 5

 

Göztepe

Teknik Direktör: Stanimir Stoilov

Lis 6

Heliton    7

Koray Günter   7 (79’ Taha Altıkardeş)

Dismas 5 (59’ Mputu 6)

Nielsen  6

Djalma Silva 6

Dennis    5

Tijanic 2 (20’ Doğan Erdoğan 4)

Solet 6 (79’ Matsuki)

Kubilay Kanatsızkuş  6 (59’ Juan 5)

Romulo    6

 

Sarı Kart: Efecan Karaca (Alanyaspor), Tijanic, Solet, Koray Günter, Mputu (Göztepe)

Kırmızı Kart:

Goller: 48’ Yusuf Özdemir (Alanyaspor), 45’ Heliton (Göztepe)