Alanyaspor 4’te 4 yaptı

Trabzonspor, Sivasspor ve Kayserispor engellerini kayıpsız geçen Alanyaspor, Gaziantep FK’ye de acımadı. Turuncu-Yeşilliler, Ahmed Hassan (2) ve Oğuz Aydın’ın golleriyle rakibini 3-0 mağlup ederek 4’te 4 yaptı.

Süper Lig’de bu sezon uzun süre küme düşme korkusu yaşayan Alanyaspor, adeta çehre değiştirdi. Trabzonspor, Sivasspor ve Kayserispor engellerini kayıpsız geçerek Gaziantep FK karşısına çıkan Turuncu-Yeşilliler, kümede kalma mücadelesi veren rakibine de acımadı. Gaziantep deplasmanından 3-0 galibiyetle dönen Antalya ekibi, üst üste 4’üncü galibiyetine imza attı. 3 puanı getiren isimler Ahmed Hassan (2) ve Oğuz Aydın oldu. Bu sonucun ardından Alanyaspor puanını 42 yaparken, Gaziantep FK ise 31 puanda kaldı.

OĞUZ’DAN MUHTEŞEM SERİ

4’te 4 yapan Alanyaspor’da son haftaların yıldızı Oğuz Aydın da muhteşem bir seriye imza attı. Trabzonspor, Sivasspor ve Kayserispor maçlarında gol atma başarısı gösteren 23 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk kez üst üste 3 maçta gol sevinci yaşarken, Gaziantep FK deplasmanında bu sayıyı 4’e çıkardı. Bu sezonki gol sayısını da 9’a çıkaran genç futbolcu, takımının en skorer ismi olarak da dikkat çekiyor.

HASSAN YENİDEN DOĞDU

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak formasını giydiği Alanyaspor’a bu sezonun devre arasında geri dönen Ahmed Hassan, Turuncu-Yeşilli formayla adeta yeniden doğdu. Sezonun ilk devresinde Pendikspor formasını giyen ve sadece 4 maça çıkan Mısırlı futbolcu, gol katkısı sağlayamazken, Alanyaspor’da çıktığı 6’ncı maçında 3’üncü kez gol sevinci yaşadı.

HWANG GERİ DÖNDÜ

Alanyaspor’un devre arasında Nottingham Forrest takımından kiraladığı Güney Koreli futbolcu Ui-jo Hwang, yaklaşık 1.5 ay sonra formasını sırtına geçirdi. Çıktığı ilk maç olan Adana Demirspor mücadelesinde sonradan oyuna giren ve 4 dakika sonra sakatlanan golcü futbolcu, Gaziantep FK karşısında Ahmed Hassan’ın yerine oyuna girerek forma hasretine son verdi.


3 MAÇ SONRA KAZANDI

Alanyaspor, Gaziantep FK deplasmanındaki kötü serisine de bu karşılaşmayla birlikte son verdi. Üst üste oynadığı 3 maçtan 2 yenilgi ve 1 beraberlik gören Turuncu-Yeşilliler, 3 maç sonra Gaziantep deplasmanında güldü.

KAZANAN TAKIMI BOZMADI

Gaziantep FK maçına kadar oynadığı son 3 karşılaşmada galip gelen Alanyaspor’da Teknik Direktör FatihTekke, kazanan kadroyu bozmadı. Üst üste 3’üncü maçında da aynı kadroyu sahaya süren Tekke, 3 hafta önce oynanan Trabzonspor mücadelesinden sadece Augusto’ya 11’de yer vermedi.

31. HAFTA

Stadyum: Gaziantep Kalyon

Hakem: Ümit Öztürk

Gaziantep FK

Teknik Direktör: Selçuk İnan

Florin Nita    5

Mustafa Eskihellaç    4

Djilobodji   3 (46’ Badji 4)

Ertuğrul Ersoy  3  (43’ Arda Kızıldağ 4)

Nkoulou    4

Sorescu    4

Ogün Özçiçek    5

Monteiro   4 (67’ Gradel 2)

Maxim 4  (76’ Furkan Soyalp 3)

Markovic   4 (76’ Bikel 2)

Draguş    4

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran   6

Balkovec 7 (80’ Fatih Aksoy 3)

Aliti 6

Furkan Bayır 6

Hadergjonaj  7

Richard 6 (75’ Novais 4)

Leroy Fer 7

Yusuf Özdemir 7 (86’ Lima)

Efecan Karaca 7 (86’ Sisto)

Oğuz Aydın 8

Ahmed Hassan 9 (80’ Hwang)

 

Sarı Kart: Aliti, Hadergjonaj (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 6’ ve 72’ Ahmed Hassan, 32’ Oğuz Aydın