Alanyaspor sezona beraberlikle başladı

Sezonu Süper Lig’in yeni ekiplerinden Eyüpspor karşısında açan Alanyaspor, kiralık olarak gittiği Sochi’den dönen Sergio Cordova’nın golüyle 1 puanı kurtardı. Sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan Turuncu-Yeşilliler, 5 galibiyetlik sezon açılışı serisini kaybetti.

Alanyaspor, yeni sezonu 1 puanla açtı. Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele veren Eyüpspor’un ilk rakibi olan Turuncu-Yeşilliler, Sergio Cordova’nın golüyle 1 puanı kurtardı. 64’üncü dakikada Samu Saiz’in uzaktan kaydettiği golle geriye düşen Alanyaspor, 12 dakika sonra Venezuelalı golcüsüyle eşitliği yakalayarak 1 puanı hanesine yazdırdı. 

CORDOVA FORMAYI KAPTI

Alanyaspor’un geçtiğimiz sezon başında transfer ettiği, ancak beklenen performansı sergileyemediği gerekçesiyle devre arası kiralık olarak takımdan ayrılan Sergio Cordova, ilk hafta mücadelesinde formayı kaptı. Rus ekibi Sochi ile küme düşen ve satın alma opsiyonu kullanılmayan Venezuelalı futbolcu, yaklaşık 6.5 ay sonra Turuncu-Yeşilli formayı sırtına geçirdi. 87 dakika oyunda kalan Cordova, takımının tek golünü kaydederken, yerini Furkan Bayır’a bıraktı. 

SERİYİ KAYBETTİ

Alanyaspor, Eyüpspor beraberliğiyle birlikte bir serisine de veda etti. Süper Lig’deki 9’uncu sezonuna başlayan Antalya ekibi, son 5 sezonu galibiyetle açarken, bu serisini Eyüpspor karşısında kaybetti. Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig’de yer aldığı ilk 3 sezonun açılışını ise puansız yapmıştı. 

YİNE BERABERLİK

Ligde 11 yıl sonra rakip olan iki takım, yine sahadan eşitlikle ayrıldı. En son 2013-2014 sezonunda TFF 2. Lig’de birbirine rakip olan ekipler, o sezonun her iki maçında da puanları paylaşmıştı. İki ekip son olarak 2022-2023 sezonunda Türkiye Kupası’nda karşı karşıya gelmiş ve uzatmalar sonunda mücadeleyi 3-2 kazanan Alanyaspor tur atlamayı başarmıştı. 



1. HAFTA

Stadyum: Gain Arena

Hakem: Oğuzhan Çakır


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran   6

Hadergjonaj  6

Lima    5

Aliti    6

Balkovec    7

Richard    6

Efecan Karaca    6

Janvier  6  (66’ Makouta 4)

Yusuf Özdemir  6  (66’ Serdar Dursun 4)

Augusto    7

Cordova  7 (87’ Furkan Bayır)



Eyüpspor

Teknik Direktör: Kerem Yavaş

Berke Özer    8

Claro     6

Robin Yalçın    6

Melih Kabasakal    5

Caner Erkin 5   (62’ Umut Meraş 6)

Recep Niyaz  3  (36’ Samu Saiz 7)

Midtsjo  6  (62’ Taşkın İlter 3)

Emre Akbaba  6  (80’ Tayfur Bingöl 2)

Halil Akbunar    6

Ahmed Kutucu   6 (80’Chatzigiovannis2 )

Thiam    5


Sarı Kart: Lima (Alanyaspor), Ahmed Kutucu (Eyüpspor)

Kırmızı Kart: 

Goller: 76’ Cordova (Alanyaspor), 64’ Samu Saiz (Eyüpspor)