ALANYASPOR ŞAKAYA GELMEZ!

Ligin ilk 3 haftasında 7 puan toplayan ve gol yemeyen Hatayspor teknik ekibi belki de kariyerlerinin en büyük hatasını yaparak, Alanyaspor’a deplasmanda savunma yapmadan kendi oyunlarını oynamaya çalıştılar. Fenerbahçe maçında çok sert bir savunma yapan takımı aynı şekilde kullanmak varken, daha açık ve galibiyete yönelik oyun resmen onlar için facia oldu. Ligin yeni ekibi için bu bir ders olacaktır.

Alanyaspor’da ise geçtiğimiz hafta yapılan rotasyonun ardından bu hafta as kadro diyebileceğimiz ilk 11 sahadaydı. İlk 11’de Çağdaş Hoca’nın tek şüpheye düştüğü nokta sanırım 6 numaralı pozisyonda kimin oynayacağıydı. Salih’in yanında Ceyhun, Fatih, Siopis ve Berkan seçenekleri arasından bugün tercih edilen Siopis’ti. Geçtiğimiz hafta rotasyonlu kadroda iyi bir oyun sergileyen Siopis, bugün de hem Salih’le uyumu hem de enerjisi ve pas isabeti ile gerçekten o bölgede şu ana kadar ki en iyi isim oldu.

ÇİFT S’Lİ SİSTEM

Çağdaş Hocan’nın Salih ve Siopis’li orta alanı maçın tamamında dönen tüm topları topladı. Hem kesen hem ileriye hızlıca pas atan iki ismin muhteşem oyunu daha ilk yarından farkı getirdi. Alanyaspor’daki tüm futbolcular, zaten dört dörtlük bir oyun oynadılar. Şu isim biraz vasattı diyeceğimiz hiç kimse yoktu.

N’Sakala’nın yeri nasıl dolacak diyenlere bu köşeden, Alanyaspor her gidenin yerine daha iyisini alır dedik. Ligde geçen 4 haftada ve bugün gördük ki tam da öyle oldu. Moubandje kesinlikle N’Sakala’dan daha komple bir isim. Savunma gibi hücum yönünde de oldukça başarılı. Bugün attığı golle iyice özgüveni yerine gelmiştir. Bundan sonra çok daha iyi bir performans sergileyecektir.

Tek tek maçı anlatsak neyden bahsedeceğiz ki;

Bakasetas’ın muhteşem golünü

Savunmanın hatasız oyununu

Beklerimizin iki yönde de güzel futbollarını

Cefakar emektar Efecan’ı

Hattrick yapan ve gözlerimizin pasını silen Davidson’u

Hem mücadelesi, hem bitiriciliği ile bana göre yılın transferi olan Bareiro’yu

Sanırım her şeyin bu kadar güzel olduğu noktada konuşulması gereken şey, bu güzellikleri bir araya getiren başkan, yönetim ve teknik ekip…

Şimdi işimiz daha zor…

Bundan sonra bütün rakiplerimiz bize kapanacaktır. Alanyaspor’un kendilerinden iyi olduğunu bilerek oynayacaklardır. O yüzden kapalı savunmaları açmaya çalışacağız ve daha sert takımlarla oynayacağız. Bunları düşünmek yerine şu an da skorun ve bu güzel futbolun keyfini çıkaralım. Asıl sınavı haftaya Galatasaray’a karşı vereceğiz. O maçı da alırsak kusura bakmayın kimse bizi tutamaz.