Alanyaspor 3 puanı uzatmada aldı

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Alanyaspor, sahasında karşılaştığı Kayserispor'u 1-0 mağlup etti.

Trabzonspor ve Sivasspor’u Oğuz Aydın’ın golleriyle deviren Alanyaspor, Kayserispor’a da aynı tarifeyi uyguladı. 90+13’üncü dakikada takımına 3 puanı getiren golü kaydeden Oğuz Aydın, son 3 haftada kaydettiği gol sayısını da 4’e yükseltti.

Trabzonspor ve Sivasspor galibiyetleriyle kümede kalma yolunda rahat nefes alan Alanyaspor, evinde ağırladığı Kayserispor engelini de kayıpsız atlattı. Son iki haftada oynanan Trabzonspor ve Sivasspor maçlarını Oğuz Aydın’ın golleriyle kazanan Turuncu-Yeşilliler, Kayserispor karşısında da genç golcüsüyle güldü. 23 yaşındaki futbolcunun 90+13’üncü dakikada kaydettiği golle mücadeleyi 1-0 kazanan Antalya ekibi, puanını 39 yaptı. Kayserispor ise 36 puanda kaldı.

2 GOLÜ VAR’DAN DÖNDÜ

Mücadeleyi duraklama dakikalarında kazanan Alanyaspor’un 2 golü de VAR’dan döndü. Karşılaşmanın 35’inci dakikasında AhmedHassan’ın kafa vuruşu Kayserispor kalecisi Bilal Bayazit’in ellerinde kalırken, yardımcı hakemin uyarısıyla gol kararı verildi. VAR’da yapılan incelemenin ardından gol geçersiz sayıldı. 90’ıncı dakikada da Fidan Aliti’nin golü, yaklaşık 8 dakika VAR’da incelenirken, ofsayt gerekçesiyle gol kararı geri alındı.

EVİNDE GEÇİT VERMİYOR

Kayserispor karşısında 3 puana ulaşan ve üst üste 3’üncü galibiyetini alanAlanyaspor, ayrıca evindeki yenilmezlik serisine de devam etti. Kayserispor maçıyla birlikte evindeki kaybetmeme serisini 8 maça çıkaran Turuncu-Yeşilliler, söz konusu dönemde 4 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Evinde son olarak Gaziantep FK’ye kaybeden Antalya ekibi; Kayserispor ile birlikte Samsunspor, Rizespor ve Trabzonspor’u mağlup ederken, Adana Demirspor, Pendikspor, Ankaragücü, Konyaspor ile berabere kaldı.

11 MAÇ SONRA KALEYİ KAPATTI

Kayserispor’a gol şansı tanımayan Ertuğrul Taşkıran, tam 11 maç sonra kalesini gole kapattı. Son olarak 18’inci haftada oynanan ve 0-0 sonuçlanan Antalyaspor karşılaşmasında gol izni vermeyen Turuncu-Yeşilliler, 5 Ocak’tan bu yana ilk kez filelerinden top çıkarmadı. Antalyaspor maçının ardından bu karşılaşmaya kadar 11 maça çıkan Alanyaspor, toplamda 17 gol yedi. 

30. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Emre Kargın

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran   7

Balkovec 5

Aliti 6

Furkan Bayır 6

Hadergjonaj 6

Richard 6

Leroy Fer5 (71’ Novais 3)

Yusuf Özdemir 5

Efecan Karaca7 (83’ Janvier)

Oğuz Aydın  8

Ahmed Hassan5 (63’ Eduardo 3)

Kayserispor

Teknik Direktör: HariVukas

Bilal Bayazit7

Kolovetsios6

Bourabia6

Carole5

Ramazan Civelek 6

Attamah 6

Ali Karimi 6 (90’ Shukurov)

Kartal Yılmaz    5

Aylton6 (90’ Bahoken)

Cardoso5

Nazon5 (79’ Mane)


Sarı Kart: Novais (Alanyaspor), Bilal Bayazit, Kartal Yılmaz, Bourabia (Kayserispor)

Kırmızı Kart:

Gol: 90+13’ Oğuz Aydın