ALANYASPOR OTOBANI

Alanya'da oynanan maçta 3-1'lik net skorla Adana Demirspor'a karşı ağır bir yenilgi aldık. Hafta içi yazdığım yazıda Bülent Hoca'nın çıkaracağını düşündüğüm ilk 11'i paylaşmıştım. Bülent Hoca bire bir yazdığım kadro ile maça çıktı. Maç öncesi doğru olduğunu düşündüğüm bu kadro ne hücumda ne de savunmada iyi bir izlenim vermedi.

Öncelikle hücumda Emre'nin eksikliği net bir şekilde hissedildi ama asıl sorun bu değil. Novais yine güzel bir performans gösterdi ve asistini de yaptı. Umut ve Fatih orta sahası da gayet yeterliydi. Özellikle savunmada baya iyi bile oynadılar ama sorun tamamen sol kanadımızdı. Geçen hafta adeta yıldızlaşan Davidson, bu defa sahadan silindi. Bırakın gol pozisyonu yaratmayı, 2 pas yaptığını bile görmedim. Aynı kanatın gerisinde de Borja sakatlandığından beri bir türlü istediğimizi elde edemedik. Geçen hafta Ahmet Gülay'a 45 dakika dayanan Bülent Hoca bu hafta Tayfur'la maça başladı ama ona da 50 dakika tahammül edebildi. Genç isim Umut sola geçti ama o da olmadı adeta otoban gibi sol kanadımızdan gelen her top pozisyon oluyordu. Yunus mu bu kadar iyi diyorduk ama yok, ordan her gelen kaleyi karşısında buluyordu. Davidson mu sorunlu geriye yardım etmiyor mu diye düşünerek daha dikkatli izledim ve evet. Davidson arada sırada faul yapmak dışında pekte yardım etmiyor. Diyeceksiniz ki kardeşim adam gol, asist yapıyor ama işte futbol öyle bir şey değil. Bakın Efecan hem hücumda hem savunmada canını dişine takıyor. Acaba vazgeçmemiz gereken kişi o mu? Sol kanadımıza acil çözüm bulmazsak rakipler altın madeni bulmuş gibi buradan gelerek bizi yenmeye devam edecektir. Tamamen sol kanat zaafına bağladığım mağlubiyeti bir an önce unutmak istiyorum. Çok şükür şu ana kadar iyi puan topladık düşme korkusu henüz yaşamıyoruz. Ancak son 7 maçta sadece 7 puan aldığımızı unutmamak ve gerekli önlemleri almak gerek. Bülent Hoca bu sorunları görüyor, biliyor. Yaptığı değişikliklerden de bu anlaşılıyor. Yönetim devre arasınsa 4 5 tane maaş yükü fazla gereksiz yabancı oyuncuyu yollayıp bir kaç iyi takviye yapmalı yoksa aşağıya doğru sürükleniriz.

Yok bu sol kanat problemi çözülmeyecekse yetkililere söyleyelim yıllardır beklenen Alanya - Antalya Otobanı için boşuna uğraşmasınlar. Zaten Alanyaspor'da olanı kullanalım bari o işe yarasın.