ALANYASPOR MORAL İSTİYOR

Sezon başında koyduğu hedefleri tutturamayan Alanyaspor, sezonu Ankara'da kapatıyor. Turuncu-Yeşilliler, yarın 18.00'de başlayacak mücadelede küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü'ne konuk olacak.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig'in 42. haftasında Alanyaspor, Ankaragücü'ne konuk olacak.  Son haftalarda istikrarsız sonuçlar alan ve 5'incilik şansını kaybeden Turuncu-Yeşilliler, Ankaragücü karşısında galip gelerek sezonu mutlu kapatmak istiyor. Eryaman Stadyumu'nda oynanacak mücadelenin başlama saati 18.00 olacak.

İSTİKRARSIZ SONUÇLAR

Sezonun ilk yarısında fırtına gibi esen ve uzun süre Süper Lig'in zirvesinde yer alan Alanyaspor, son haftalarda ise istirarsız sonuçlarla dikkat çekti. Son 10 maçta sadece 2 galibiyet alabilen ve 2 de beraberlikle birlikte sadece 8 puan kazanabilen Antalya ekibi, bu sebeple hedefinden uzak kaldı.

6. BİTİREBİLİR

İlk olarak Antalyaspor'a elenerek Türkiye Kupası'na yarı finalde veda eden Turuncu-Yeşilliler, sezonun tamamlanmasına 1 hafta kala küme düşen Ankaragücü karşısında galibiyet alarak moral kazanmak istiyor. 5. sıradaki Sivasspor'un 5 puan gerisinde kalan Alanyaspor, sezonu en iyi olasılıkla 6. sırada tamamlayacak. Antalya ekibi, alınacak sonuçlara göre sezonu 9. sırada da noktalayabilir.

EZİCİ ÜSTÜNLÜK

İki takımın rekabetinde Alanyaspor'un dikkat çekici bir üstünlüğü göze çarpıyor. Geride kalan dönemde iki takım 9 kez bir birine rakip olurken, Alanyaspor 7 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 2 mücadeleyi ise Ankara ekibi kazandı. Başkent'te oynanan 4 karşılaşmanın tamamını da kazanan taraf Alanyaspor oldu.

ANKARAGÜCÜ KÜME DÜŞTÜ

Alanyaspor'un rakibi Ankaragücü ise hafta içi mesaisinde Süper Lig'e veda etti. Kasımpaşa'ya 3-1 kaybeden Başkent ekibi, sezonun tamamlanmasına 1 hafta kalan TFF 1. Lig'in biletini aldı.

2 İSİM CEZALI

Turuncu-Yeşillilerde Teknik Direktör Çağdaş Atan, iki isimden cezası sebebiyle faydalanamayacak. Antalya ekibinde Tzavellas ve Moubandje, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Ankaragücü

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Ricardo   

Pinto

Kulusic   

Sarlija   

Kitsiou   

Atakan Çankaya 

Lobzhanidze   

Alper Potuk   

Paintsil   

Endri Çekiçi

Badji  

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Semih Tokatlı

Marafona   

Juanfran

Tayfur Bingöl

Fatih Aksoy

Caulker

Berkan Kutlu   

Efecan Karaca

Siopis

Efkan Bekiroğlu

Davidson 

Mustafa Pektemek

 

Eryaman Stadyumu

TV: Bein Sports

Saat: 18.00