Alanyaspor masal gibi

Alanyaspor’da Ömer Erdoğan’ın ardından 11’inci haftada göreve gelen Fatih Tekke, Turuncu-Yeşillileri adeta kabustan uyandırırken, sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Avrupa şansını sürdürdü. Beşiktaş ile berabere kaldıklarına üzüldüklerini söyleyen Tekke, göreve geldiklerinde küme düşecek takımlar arasında gösterildiklerine dikkati çekti.

Sezonun ikinci yarısına damga vuran takımlar arasında yer alan Alanyaspor, son iki haftaya girilirken Avrupa şansını elinde tutmaya devam etti. İlk 10 haftayı Ömer Erdoğan yönetiminde 1 puan ortalaması ile geride bırakan Turuncu-Yeşilliler, Fatih Tekke ile 26 maçta 40 puan elde ederek 1.5 puan ortalamasını yakaladı. Son olarak Beşiktaş ile berabere kalarak Avrupa hayalini sürdüren Antalya ekibinde Teknik Direktör Fatih Tekke, ortaya koydukları değişime dikkati çekti. 

“FAZLASI OLABİLİRDİ”

Göreve geldiklerinde küme düşecek takımlar arasında gösterildiklerine vurgu yapan Tekke, “Oynamaya çalışarak ligde kalan Alanyaspor, bugün Beşiktaş'a 2 puan kaybettiği için üzülen Alanyaspor. Geldiğimizde şekillendirmediğimiz bir kadro yapısı ile başladık. Zor günler geçti. Daha fazla puan toplayabilirdik ama oyun üstünlüğümüz hemen hemen tüm takımlara karşı oluştu” dedi. 

BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE

Başarılı bir sezon geçirdiklerini söyleyen Tekke, “Alanyaspor hak ettiği bir konumda. Beklentilerin çok üzerinde bir durumdayız. İki haftada oyunlarımızın üzerine koymaya çalışarak devam edeceğiz. Beşiktaş karşısında 2 puan kaybettik diyebilirim” diye konuştu.

“DEĞERLİ İŞLER YAPTIK”

Beşiktaş’a karşı büyük bir oyun üstünlüğü kurduklarını söyleyen başarılı çalıştırıcı, “90 dakika her şeyiyle üstün olan taraf Alanyaspor. 3'üncü bölgede acele edilen, cömertçe harcanan pozisyonlar... Bana göre Beşiktaş pozisyonu ‘yok’ denecek bir maç geçirdi. 2 puan kaybedildi ama geldiğimiz noktada Beşiktaş'la berabere kalıp üzülen bir Alanyaspor var. Bu sene değerli işler yaptık. Son 2 haftada yine puan ve puanlar için oynamaya devam edeceğiz” diye belirtti.