GÜNEŞ YENİDEN DOĞDU

Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Alanyaspor, 3 haftalık galibiyet hasretine Konyaspor karşısında son verdi. Rakibini 5-1 mağlup eden Antalya ekibine, 3 puanı getiren golleri Candeias, Umut Güneş, Diedhiou, Novais ve Oğuz Aydın kaydetti.

Süper Lig'de son 3 haftadan galibiyet çıkaramayan Alanyaspor, Konyaspor'a patladı. Avrupa kupalarına katılabilmek için mücadele veren Antalya ekibi, Adana Demirspor ve Başakşehir'in kazanamadığı haftada rakiplerinden Konyaspor'u 5-1 yenerek önemli bir virajı avantajlı geçti. 11. dakikada Abdülkerim Bardakçı'nın golüyle geriye düşen Turuncu-Yeşilliler, Candeias'ın 26. dakikada kaydettiği golle eşitliği yakaladı. Umut Güneş'in 33. dakikadaki harika golüyle skor avantajını eline geçiren Alanyaspor'da farkı açan isimler ise 38. dakikada penaltıdan Diedhiou, 42. dakikada Novais ve 87. dakikada Oğuz Aydın oldu.

3 MAÇ SONRA KAZANDI

Üst üste Altay, Hatayspor ve Giresunspor galibiyetlerinin ardından düşüşe geçen Alanyaspor, 3 haftalık galibiyet hasretine de son verdi. Son 3 haftada Galatasaray ve Kasımpaşa ile puanları paylaşan Turuncu-Yeşilliler, geçen hafta lider Trabzonspor'a 4-0 kaybetti. Turuncu-Yeşilliler, Konyaspor galibiyetiyle birlikte hem galibiyet hasretine son verdi hem de Avrupa kupalarına katılma iddiasını sürdürdü.

DIEDHIOU GOLLE DÖNDÜ

Senegalli golcü Famara Diedhiou, 7 maç sonra ilk 11'deki yerini alırken, gol hasretine de son verdi. Afrika Uluslar Kupası sebebiyle 5 hafta takımından uzak kalan golcü futbolcu, son iki haftada ise sonradan oyuna girmişti. Yokluğunda ilk 11'de forma giyen Wilson Eduardo'yu yedek kulübesine gönderen Senegalli, kendisine as kadroda yer buldu.

EDUARDO TAMAMLAYAMADI

Alanyaspor'da Famara Diedhiou'nun yerine 62. dakikada oyuna dahil olan Wilson Eduardo maçı tamamlayamadı. 82. dakikada sakatlanan Angolalı futbolcu, sadece 20 dakika sonra yerini Oğuz Aydın'a bıraktı. Turuncu-Yeşillilerde 2 dakika sonra sakatlanan Fatih Aksoy ise oyundan çıkmak isterken, değişiklik hakkının tamamlanması sebebiyle kalan sürede sakat olarak mücadele verdi.

KONYA'NIN 2 GOLÜ VAR'DAN DÖNDÜ

Zorlu mücadelede konuk ekip Konyaspor'un 2 golü VAR uyarısıyla iptal edildi. 28. dakikada Rahmanovic ve 52. dakikada Ahmed Hassan'ın golleri, VAR'da görevli Ali Şansalan'ın uyarılarının ardından hakem Volkan Bayarslan tarafından geçersiz sayıldı.

4 FUTBOLCU KESİK YEDİ

Geçen hafta Trabzonspor karşısında etkisiz bir oyun ortaya koyarak sahadan 4-0 yenik ayrılan Alanyaspor'da 4 futbolcu, Francesco Farioli'den kesik yedi. Milunovic, Borja, Efkan Bekiroğlu ve Wilson Eduardo'nun yerine Furkan Bayır, Tayfur Bingöl, Umut Güneş ve Diedhiou ilk 11'de yer aldı.

27. hafta

Hakem:

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona 6

Juanfran 6

Fatih Aksoy 7

Furkan Bayır 6

Tayfur Bingöl 6

Umut Güneş 7

Novais 7 (74' Leroy Fer)

Efecan Karaca 7

Candeias 7 (74' Borja)

Emre Akbaba 5 (62' Efkan Bekiroğlu)

Diedhiou 5 (62' Wilson Eduardo (82' Oğuz Aydın))

 

Konyaspor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Sehic 5

Skubic 5

Adil Demirbağ 4 (73' Musa Çağıran)

Abdülkerim Bardakçı 5

Guilherme 5

Soner Dikmen 4 (73' Oğulcan Ülgün)

M’Poku 4 (46' Endri Çekiçi 4)

Amilton 5 (46' Cikalleshi 4)

Rahmanovic 5 (62' Michalak)

Bytyqi 4

Ahmed Hassan 5

 

Sarı Kartlar: Novais (Alanyaspor), Skubic, Abdülkerim Bardakçı, Adil Demirbağ (Konyaspor)

Kırmızı Kart: 66' Eray Birniçan (Konyaspor - Yedek kulübesinde)

Goller: 26' Candeias, 33' Umut Güneş, 38' Diedhiou (Penaltı), 42' Novais, 87' Oğuz Aydın (Alanyaspor), 11' Abdülkerim Bardakçı (Konyaspor)