Alanyaspor Kadıköy'den eli boş döndü

Henüz galibiyetle tanışamayan Alanyaspor, aradığını Kadıköy deplasmanında da bulamadı. Fenerbahçe’ye 3-0 ile boyun eğen Turuncu-Yeşilliler, 4 hafta sonunda 2 puanda kalırken, Süper Lig’deki galibiyet hasretini de 8 maça çıkardı.

Süper Lig’de sezona istediği başlangıcı yapamayan Alanyaspor, Fenerbahçe deplasmanından da boynu bükük ayrıldı. İlk 3 haftada 2 puan toplayarak Kadıköy’e çıkan Turuncu-Yeşilliler, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak, kötü gidişatına bir halka daha ekledi. Ev sahibi Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren goller 43 ve 65’inci dakikalarda Tadic ve 67’nci dakikada Dzeko’dan geldi. Bu sonucun ardından Alanyaspor 2 puanda kalırken, Fenerbahçe 10 puana ulaştı.

8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Bu sezon galibiyetle tanışamayan Alanyaspor, Süper Lig’de çıktığı son 8 maçta ise galibiyet yüzü göremedi. Son galibiyetini geçen sezonun 34’üncü haftasında küme düşen İstanbulspor karşısında alan Turuncu-Yeşilliler, o tarihten bu yana galip gelemiyor. Son 8 maçından 6 beraberlik ve 2 yenilgi çıkaran Şimşek, lig tarihinde ilk kez üst üste 8 karşılaşmada galibiyet göremedi.

YİNE KAZANAMADI

Süper Lig’deki galibiyet hasretine yeni bir halka ekleyen Alanyaspor, Fenerbahçe karşısında da şanssızlığını yenemedi. Sarı-Lacivertlilere karşı son galibiyetini Ekim 2021’de alan Alanyaspor, sonrasında oynanan 6’ncı resmi maçtan da galibiyet çıkaramadı. 5 kez kaybeden Turuncu-Yeşilliler, geçen sezonun ikinci devresinde oynanan karşılaşmadan ise 1 puanı çıkardı. 

TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik Direktör Fatih Tekke, geçen hafta Göztepe ile 1-1 berabere kalan ilk 11’den tek değişikliğe gitti. Genç teknik adam, yeni transfer Rony Lopes’in yerine geçen sezon Sarı-Lacivertli formayı giyen Serdar Dursun’a şans verdi. Tekke, Göztepe karşısında da 57’nci dakikada Lopes’in yerine Serdar Dursun’u oyuna sürmüştü. 

Merih Demiral tribünde

Karşılaşmayı Alanyaspor’un eski futbolcularından Merih Demiral da tribünden takip etti. Bonservisi Suudi Arabistan ekiplerinden Al Ahli’de olan milli futbolcu, karşılaşmayı Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile birlikte izledi. 

Milli davet geldi

U20 Milli Takım’ın 6 Eylül Cuma günü İstanbul'da İngiltere ve 10 Eylül Salı günü de Kromeriz'de Çekya ile oynayacağı U20 Elit Lig maçlarının aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Alanyaspor’dan Mert Furkan Bayram ve Eren Altıntaş, Antalyaspor’dan da Emre Uzun davet edildi. Aday kadroya davet edilen oyuncular, yarın saat 17.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda toplanacak.


4. HAFTA

Stadyum: Ülker

Hakem: Mehmet Türkmen


Fenerbahçe

Teknik Direktör: Jose Mourinho

Livakovic 6

Mert Müldür 6

Çağlar Söyüncü 6

Djiku 6 (61’ Becao 5)

Oosterwolde 7

İsmail Yüksek 6

Fred 7

Szymanski 6 (83’ Mert Hakan Yandaş 3)

Tadic 6 (83’ Cenk Tosun 2)

Maximin 5 (61’ İrfan Can Kahveci 7)

Dzeko 7 (73’ En Nesyri 4)


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran 6

Balkovec 5

Furkan Bayir  5

Aliti 5

Hadergjonaj 5

Richard 4 (78’ Buluthan Bulut 2)

Makouta 6

Erfecan Karaca 5 (74’ Janvier 3)

Yusuf Özdemir 4 (74’ Christian 3)

Cordova 6 (74’ Lopes 3)

Serdar Dursun 5

 

Sarı Kart: Oosterwolde (Fenerbahçe), Richard, Serdar Dursun, Makouta, Hadergjonaj (Alanyaspor)

Kırmızı Kart: 

Gol: 43’ ve 65’ Tadic, 67’ Dzeko