Alanyaspor için seri zamanı

10 maçlık galibiyet hasretine geçtiğimiz hafta Adana Demirspor karşısında son veren Alanyaspor, yeni bir seriye başlamak için Rizespor karşısına çıkıyor. Son 3 sezonda rakibine boyun eğmeyen Antalya ekibi, kazanarak yeni bir seriye başlamayı hedefliyor.

Bu sezona beklentilerin çok uzağında başlayan ve ilk 5 haftada galibiyet göremeyen Alanyaspor’da kötü gidişat, geçen hafta oynanan Adana Demirspor maçıyla geride kaldı. Akdeniz derbisinde rakibini devirerek, Süper Lig’deki 10 maçlık galibiyet hasretine son veren Turuncu-Yeşillilerde hedef bu kez Rizespor olacak. Alanya Oba Stadyumu’nda oynanacak mücadelenin başlama saati 19.00 olacak.

ALANYASPOR ÜSTÜN

Alanyaspor’un, Rizespor ile girdiği rekabette dikkat çekici bir üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 15 kez birbirine rakip olan iki takımdan Alanyaspor 7 kez kazanırken, sadece 3 mücadeleden ise puansız ayrıldı. 5 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

İKİ TEKNİK ADAMDA EŞİTLİK

İki takımın teknik patronları Fatih Tekke ve İlhan Palut, 5’inci kez birbirine rakip oluyor. Geride kalan 4 randevuda her iki teknik adam da 2’şer kez sahadan mutlu ayrıldı. Öte yandan İlhan Palut’un, Alanyaspor’a karşı bir şanssızlığı bulunuyor. Antalya ekibine karşı son 5 maçında galibiyet göremeyen başarılı teknik adam, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.


ALANYASPOR 5 MAÇTIR BERABERE

Uzun süren galibiyet hasretini geçtiğimiz hafta Adana Demirspor deplasmanında alan Alanyaspor, evinde ise 5 maçtır kazanamıyor. Turuncu-Yeşilliler, evinde oynadığı son 5 maçtan 5 beraberlik alırken Hatayspor, Göztepe, Eyüpspor, Antalyaspor ve Beşiktaş ile puanları paylaştı.

EFECAN KARACA RİZE’Yİ SEVİYOR

Adana Demirspor mücadelesinde ilk 11’deki yerini kaybeden kaptan Efecan Karaca, Rizespor maçlarını seviyor. Deneyimli futbolcu, Alanyaspor’un Rizespor’u ağırladığı son 2 karşılaşmada 2 gol kaydederek dikkat çekti. 

RİZESPOR DÜŞÜŞTE

Sezona bir beraberlik ve bir galibiyetle başlayan Rizespor, son 4 haftada büyük bir düşüş içerisine girdi. Son 4 haftada 4 yenilgi alan Karadeniz temsilcisi, Fenerbahçe ve Galatasaray’a da aynı skorla 5-0 kaybederek bu sezonun en farklı yenilgisini alan ekip oldu.

7. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Abdullah Buğra Taşkınsoy

TV: Bein Sports

Saat: 19.00

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran 

Hadergjonaj   

Lima   

Aliti   

Balkovec   

Richard   

Makouta

Yusuf Özdemir

Efecan Karaca

Augusto

Cordova

Rizespor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Grbic   

Mocsi   

Hojer   

Anıl Yaşar   

Taha Şahin   

Papanikolaou   

Hadziahmetovic

Akintola

Olawoyin   

Zeqiri

Ali Sowe