YENİDEN DOĞUŞ

Son iki maçında 9 gol yiyerek değişime giden Alanyaspor, Giresunspor karşısında adeta yeniden doğdu. Turuncu-Yeşilliler, Bülent Korkmaz yönetimindeki ilk maçında yeni transferi Awaziem'in 8. dakikada kaydettiği golle 3 puana ulaşmayı başardı.

SADIK ÇETİN SADAK

Altay ve Hayatspor maçlarından 9 gol yiyerek puansız ayrılan Alanyaspor, Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın ilk maçında taraftarına 3 puanı hediye etti. Zorlu mücadeleyi 1-0 kazanmayı başaran Turuncu-Yeşillilere 3 puanı getiren gol Awaziem'den geldi. Bu sonuçla birlikte Alanyaspor puanını 6'ya yükseltirken, Giresunspor ise 4. hafta sonunda da puanla tanışamadı.

AWAZIEM AÇILIŞI YAPTI

Alanyaspor'da ilk maçına çıkan Chidozie Awaziem, 8 dakikada gole ulaştı. Takımını Giresunspor karşısında 1-0 öne geçiren Nijeryalı futbolcu, Turuncu-Yeşilli formayla ilk golüne de ulaşmış oldu. Antalya ekibinde Cristian Borja da ilk hafta oynanan Başakşehir karşılaşmasında golle tanışarak yeni takımındaki ilk maçında golle buluşmuştu.

KORKMAZ'DAN 3 FUTBOLCUYA KESİK

Alanyaspor'da ilk maçına çıkan Bülent Korkmaz, 3 oyuncuya neşter vurdu. Deneyimli teknik adam, 5-0 kaybedilen Hatayspor mücadelesinde ilk 11'de sahaya çıkan Tayfur Bingöl, Leroy Fer ve Novais'i yedek kulübesine gönderdi. Bu oyuncuların yerine cezasını tamamlayan Diedhiou ile birlikte yeni transferler Emre Akbaba ve Awaziem şans buldu.

EMRE AKBABA BİN 214 GÜN SONRA

Galatasaray'dan kiralık olarak kadroya dahil olan Emre Akbaba, Alanyaspor taraftarıyla adeta hasret giderdi. Teknik Direktör Bülent Korkmaz'ın kararıyla ilk 11'de şans bulan deneyimli futbolcu, tam bin 214 gün sonra Turuncu-Yeşilli formayla sahaya çıktı. Başarılı futbolcu, 8. dakikada Awaziem ile gelen golün de asistini yaptı. Alanya'daki son maçına 2017-2018 sezonunun son haftasında Antalyaspor'a karşı çıkan 28 yaşındaki futbolcu, daha sonra İstanbul'un yolunu tutmuştu.

6 SENE SONRA KAZANDI

Süper Lig'de ilk kez rakip olan Alanyaspor ile Giresunspor, son karşılaşmasına 2017 yılında çıkmıştı. Rakibine karşı 3 maç sonra kazanan Antalya ekibi, son galibiyetini de 2015 yılında TFF 1. Lig'de 2-0'lık skorla elde etmişti.

 

Hakem: Zorbak Küçük

Alanyaspor

Teknik Direktör: Bülent Korkmaz

Serkan Kırıntılı 6

Borja 6

Fatih Aksoy 5

Milunovic 6

Juanfran 5 (84' Tayfur Bingöl)

Awaziem 8

Umut Güneş (84' Efkan Bekiroğlu)

Davidson 7

Emre Akbaba 7

Candeias 4 (56' Eduardo 5)

Diedhiou 6 (75' Babacar 3)

 

Giresunspor

Teknik Direktör: Hakan Keleş

Onurcan Piri 6

Zeki Yavru 6

Douglas 3 (24' Diarra 5)

Perez 5

Aziz Behich 6 (87' Emre Taşdemir)

Flavio 5

Pelupessy 3 (46' Traore 4)

Sergio 5

Süleymanov 3 (46' Umut Nayir 4)

Diabate 5

Doukara 4 (68' Ibrahima Balde 3)

 

Sarı Kartlar: Davidson, Serkan Kırıntılı, Milunovic (Alanyaspor), Serginho, Alexis Perez, Aziz Behich, Umut Nayir (Giresunspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 8' Awaziem

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' Hakemin düdüğüyle maç başlıyor.

1' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Aziz Behich ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

2' Aziz Behich, Famara Diedhiou tarafından faulle durduruluyor. Giresunspor, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinden serbest vuruş kullanacak.

2'  Giresunspor, Aziz Behich ile orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinden serbest vuruş kullanacak.

5' Davidson, orta saha çizgisine yakın bir noktada Zeki Yavru tarafından faule maruz kalıyor.

5' Orta saha çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruşu Alanyaspor adına Cristian Borja kullanacak.

6' Rakip ceza sahası önünden Emre Akbaba ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

6' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

6' Zeki Yavru, ceza sahası içinde sol çaprazda Famara Diedhiou tarafından faule maruz kalıyor. Giresunspor maça serbest vuruş ile başlayacak.

7' Zeki Yavru - Davidson mücadelesinde hakem, ceza sahasının hemen önündeki bir noktada Aytemiz Alanyaspor lehine faul kararı veriyor.

8' GOL! Chidozie Awaziem takımını öne geçiren golü atıyor.

8' Emre Akbaba, gol pasını veren isim.

10'  Alanyaspor takımından Daniel Candeias sağ kanatta çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

11' Giresunspor takımından Zeki Yavru sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

11' Giresunspor, Magomed Suleymanov ile köşe vuruşu kullanıyor.

11' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Magomed Suleymanov ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

12' Serginho, Davidson tarafından faulle durduruluyor. GZT Giresunspor, taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

12' Giresunspor takımının taç çizgisine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruş için topun başına Magomed Suleymanov geçiyor.

12' Sağ çaprazdan Magomed Suleymanov ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

13' Alanyaspor takımından Daniel Candeias sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

13' Sağ çaprazdan Zeki Yavru ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

15' Giresunspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Joey Pelupessy geçiyor.

15' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Umut Güneş – Serginho mücadelesinde hakem Zorbay Küçük, GZT Giresunspor lehine faul kararı veriyor.

16' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruşu GZT Giresunspor adına Zeki Yavru kullanacak.

16' Zeki Yavru ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

16' Davidson rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

17'  Giresunspor takımında Serginho, sarı kart  görüyor.

19' Alanyaspor takımında, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Serkan Kırıntılı.

21' Davidson, ceza sahasının çaprazında Zeki Yavru tarafından faulle durduruluyor.

23' Ceza sahasının çaprazında kazanılan serbest vuruşu Aytemiz Alanyaspor adına Serkan Kırıntılı kullanacak.

24' Davidson, Zeki Yavru tarafından faulle durduruluyor. Aytemiz Alanyaspor, taç çizgisine yakın bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

24' Giresunspor takımında oyuncu değişikliği; Douglas oyundan çıkarken Mamadou Diarra oyuna giren isim.

24'  Alanyaspor takımında, taç çizgisine yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Cristian Borja.

26' Cristian Borja ile Magomed Suleymanov arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Cristian Borja. Taç çizgisine yakın bir bölgede Giresunspor takımı oyuna başlayacak.

27' Rakip ceza sahasının sağ köşesinde Magomed Suleymanov için ofsayt bayrağı kalkıyor.

28' Giresunspor takımında Alexis Perez faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Famara Diedhiou.

28' Alanyaspor, Fatih Aksoy ile serbest vuruş kullanacak.

29' Daniel Candeias ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

30' GZT Giresunspor takımından Zeki Yavru sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

31' GZT Giresunspor takımından Fousseni Diabate sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

32' Ceza sahası içinde topla buluşan Emre Akbaba, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

32' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Aziz Behich ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

33' Giresunspor takımından Serginho sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

36' Umut Güneş ile Fousseni Diabate arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Umut Güneş. Taç çizgisine yakın bir bölgede Giresunspor takımı oyuna başlayacak.

36' Giresunspor takımında, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Aziz Behich.

36' Magomed Suleymanov, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Serkan Kırıntılı kurtarıyor.

38' Juanfran, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

39' Giresunspor takımından Aziz Behich sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

39' Magomed Suleymanov ile GZT Giresunspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

39' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Magomed Suleymanov ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

39' Zeki Yavru, rakip yarı alanın ortalarında uzak mesafeden kaleye şut çekiyor, kaleci Serkan Kırıntılı kurtarıyor.

41' Giresunspor takımında Alexis Perez faul yapıyor.

42' Giresunspor takımında Alexis Perez, sarı kart görüyor.

44' Alanyaspor takımının ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada tehlikeli bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Daniel Candeias geçiyor.

45' Sağ çaprazdan Zeki Yavru ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

45' Giresunspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sol çaprazından çekilen şut defansın araya girmesi ile engelleniyor. Şutu çeken isim Aziz Behich

45' Giresunspor, Zeki Yavru ile köşe vuruşu kullanıyor.

45' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Zeki Yavru ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

45' Serginho, rakip ceza sahasına girmeden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

Maçın ilk yarısı 1-0 sonuçlanıyor
 
Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.
 
46' Giresunspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Magomed Suleymanov çıkıyor ve yerine Umut Nayir oyuna giriyor.
 
46' Giresunspor takımında oyuncu değişikliği; Joey Pelupessy oyundan çıkarken Hamidou Traore oyuna giren isim.
 
46' Giresunspor takımından Serginho ceza sahası içinde sağ çaprazdan ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
48' Sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında taç çizgisine yakın bir noktadan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
49' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Emre Akbaba tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.
 
49' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan Umut Güneş tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.
 
50' Giresunspor takımından Serginho sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
52' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Serginho ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
52' Giresunspor takımından Aziz Behich Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
53' Daniel Candeias önemli bir gol poziyonunu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazından çekilen şut kaleyi bulmuyor.
 
54' Giresunspor takımından Aziz Behich sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
55'  Alanyaspor takımında oyuncu değişikliği; Daniel Candeias oyundan çıkarken Wilson Eduardo oyuna giren isim.
 
56'  Giresunspor, Zeki Yavru ile köşe vuruşu kullanıyor.
 
56' Giresunspor takımı Mamadou Diarra ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında Mamadou Diarra tarafından çekilen şut auta gidiyor.
 
57' Ceza sahası içinde Wilson Eduardo tarafından yapılan hareketi hakem tehlikeli hareket olarak değerlendiriyor.
 
58' Aziz Behich ile GZT Giresunspor takımı köşe vuruşu kullanacak.
 
58' Giresunspor takımından Aziz Behich sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
60' Alanyaspor takımından Juanfran ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
60' Emre Akbaba ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
60' Alanyaspor takımından Fatih Aksoy çektiği şut savunmaya çarpıyor ve top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.
 
61' Ceza sahası içinde topla buluşan Davidson, sol çaprazdan kaleye şut çekiyor, kaleci Onurcan Piri kurtarıyor.
 
62' Alanyaspor, Emre Akbaba ile köşe vuruşu kullanıyor.
 
63' Alanyaspor takımından Emre Akbaba ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
64' Hakem ofsayt gerekçesiyle oyunu durduruyor. Rakip ceza sahasının sol köşesinde ofsayta düşen oyuncu Famara Diedhiou
 
64' Giresunspor takımında Aziz Behich hakem Zorbay Küçük tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
 
64' Alanyaspor takımında Famara Diedhiou, sarı kart görüyor.
 
65'  Giresunspor takımından Zeki Yavru sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
66' Sol çaprazdan Serginho ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
68' Giresunspor takımında oyuncu değişikliği; Souleymane Doukara oyundan çıkarken Ibrahima Balde oyuna giren isim.
 
68' Zeki Yavru ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
68'  Giresunspor takımından Aziz Behich Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
70' Flavio, Fatih Aksoy tarafından faule maruz kalıyor.
 
70' Giresunspor takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Flavio.  
 
71' Giresunspor takımında Umut Nayir faul yapıyor.
 
72' Giresunspor takımında Umut Nayir, sarı kart görüyor.
 
73' Serginho, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Serkan Kırıntılı kurtarıyor.
 
74' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Aziz Behich ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
74' Ceza sahası içinde topla buluşan Davidson, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.
 
75' Alanyaspor takımında oyuncu değişikliği; Famara Diedhiou oyundan çıkarken Khouma Babacar oyuna giren isim.
 
76' Giresunspor takımından Serginho sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.
 
76' Giresunspor, Zeki Yavru ile köşe vuruşu kullanıyor.
 
76' Umut Nayir altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.
 
77' Alexis Perez, Khouma Babacar tarafından faulle durdurulduğu için Giresunspor yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

77' Giresunspor takımında, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Flavio.

78' Giresunspor takımından Aziz Behich ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

78' Khouma Babacar ile Mamadou Diarra arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Khouma Babacar.Orta yuvarlağa yakın bir bölgede Giresunspor takımı oyuna başlayacak.

79' Rakip ceza sahası önünden Ibrahima Balde ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

80' Alanyaspor takımından Wilson Eduardo sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

 

 

HABER MERKEZİ