YIKILMAK YOK

Francesco Farioli'nin göreve gelmesiyle birlikte yenilgiyi unutan Alanyaspor, Galatasaray karşısında da yıkılmadı. Duraklama dakikalarıyla birlikte yaklaşık 25 dakika 10 kişi oynayan Alanyaspor, sahadan 1-1 eşitlikle ayrılarak, Farioli ile birlikte çıktığı 5. maçında da boyun eğmedi.

SADIK ÇETİN SADAK

Son haftaların formda takımı Alanyaspor, Galatasaray'a da geçit vermedi. Francesco Farioli'nin göreve gelişiyle birlikte yenilgiyi unutan Turuncu-Yeşilliler, yaklaşık 25 dakika 10 kişi oynadığı mücadelede Galatasaray ile 1-1 berabere kalırken, Farioli önderliğinde yenilmezlik serisini de sürdürdü. 39. dakikada Wilson Eduardo ile öne geçen Alanyaspor, bu üstünlüğünü uzun sürdüremezken 41'de Kerem Aktürkoğlu maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla birlikte Alanyaspor puanını 39 yaparken, Galatasaray ise 28 puana ulaştı.

FARIOLI İLE YENİLGİ YOK

Teknik adamlık koltuğunu Bülent Korkmaz'dan devralan Francesco Farioli, Turuncu-Yeşillilerle yenilgi yüzü görmedi. İlk maçına Başakşehir karşısında çıkan İtalyan teknik adam, o karşılaşmadan eşitlikle ayrılırken, sonrasında oynanan Altay, Hatayspor ve Giresunspor karşılaşmalarında da 3 puanın mimarlarından oldu.

JUANFRAN KIZARDI

Alanyaspor'da savunmanın vazgeçilmez isimlerinden Juanfran, 72. dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ryan Babel'e yaptığı müdahalenin ardından oyun dışında kalan İspanyol futbolcu, kariyerinin de ikinci kırmızı kartını gördü.

BAY ASİST İŞ BAŞINDA

Sezonun ilk 12 haftasında skora hiçbir katkıda bulunmayan Joao Novais, son haftalarda ortaya koyduğu etkili performansına bir yenisini daha ekledi. Forma giydiği son 10 maçta bambaşka bir kimliğe bürünen Portekizli futbolcu, üst üste 3. maçında da asist yapma başarısı gösterirken, toplamda da asist sayısını 7'ye yükseltti. 28 yaşındaki futbolcu, 2 kez de gol sevinci yaşadı.

DAVIDSON'A KESİK

Alanyaspor'da Francesco Farioli, kadro istikrarını Galatasaray karşısında da büyük ölçüde korurken, son 3 haftada sahaya sürdüğü isimlerden tek değişikliğe gitti. Altay, Hatayspor ve Giresunspor maçlarını kazanan kadrodan sadece Davidson'u yedek kulübesine çeken İtalyan teknik adam, Galatasaray karşısında ilk yarıda galibiyeti getiren golü kaydeden Daniel Candeias'a ilk 11'de şans tanıdı.

Çin takımlarından Wuhan'dan transfer teklifi geldiği iddia edilen Brezilyalı futbolcu, cezalı olduğu Rizespor ve sakatlığı gerekçesiyle forma giyemeyediği Sivasspor maçının dışında ilk kez ilk 11'den uzak kaldı. Davidson, 62. dakikada Candeias'ın yerine oyuna dahil oldu.

ERENCAN YARDIMCI SÜRPRİZİ

Alanyaspor'a transfer olacağı konuşulan, ancak resmi açıklama yapılmayan Erencan Yardımcı, kafilede yer alırken, eski takımı Galatasaray ile oynanan mücadeleyi tribünden takip etti. Son olarak Eyüpspor'da forma giyen 20 yaşındaki futbolcu için resmi açıklamanın bu hafta içerisinde yapılması bekleniyor.

 

24. HAFTA

Stadyum: Bahçeşehir Okulları

Hakem: Mete Kalkavan

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez

Marafona    6

Juanfran    6

Fatih Aksoy    5

Furkan Bayır    6

Cristian Borja    7

Efecan Karaca    4

Efkan Bekiroğlu  5  (75' Umut Güneş 4)

Novais    7

Emre Akbaba    8

Candeias  6 (62' Davidson 6)

Eduardo  7   (75' Oğuz Aydın 5)

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Domenec Torrent

Pena    7

Aanholt    7

Marcao    7

Nelsson    6

Ömer Bayram    5

Taylan Antalyalı  5  (82' Pulgar)

Berkan Kutlu    4

Cicaldau  5  (82' Feghouli)

Emre Kılınç 5   (82' Morutan)

Kerem Aktürkoğlu    7 (90' Arda Turan)

Babel    6 (87' Halil Dervişoğlu)

 

Sarı Kart: Pulgar (Galatasaray)

Kırmızı Kart: 72' Juanfran (Alanyaspor)

Goller: 39' Wilson Eduardo (Alanyaspor), 41' Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray)