AVRUPA HEDEFİ İSTANBUL’A TAKILDI

Son haftaya kadar Avrupa şansını zorlayan Alanyaspor, Karagümrük’ü mağlup etmeyi başarmasına rağmen hedefine ulaşamadı. Turuncu-Yeşillilerin, Karagümrük’ü 1-0 mağlup ettiği haftada Trabzonspor’u 3-1 ile geçen Başakşehir, Avrupa’ya vize alan ekip oldu.

SADIK ÇETİN SADAK

Süper Lig’de son haftaya 4’üncü sıradaki Başakşehir’in 1 puan gerisinde Avrupa hedefiyle giren Başakşehir’in hayalleri İstanbul’un ötesine geçemedi. Fatih Karagümrük karşılaşmasında 3 puana ulaşan taraf Alanyaspor olmasına karşın şampiyon Trabzonspor’u 3-1 mağlup eden Başakşehir, Avrupa vizesini elde eden ekip oldu. Alanyaspor, 19’uncu dakikada Diedhiou ile bir de penaltı atışından yararlanamazken, 3 puanı getiren gol 37’nci dakikada Efecan Karaca’dan geldi. Bu sonucun ardından Alanyaspor 64 puanla sezona veda ederken, Karagümrük ise 57 puanda kaldı.

EKSTRA 9 MİLYON TL KAZANDI

Sezonu 5’inci basamakta tamamlayarak Avrupa kupalarına katılmayı kıl payı kaçıran Alanyaspor, ekstra 9 milyon TL’nin sahibi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ilk 6 basamakta sezonu tamamlayan takımlara ekstra performans primi verilirken, 5’inci sırada yer alan Antalya ekibinin hakkına da 9 milyon TL düştü. Süper Lig’de şampiyon takıma 46 milyon TL, ikinci sıradaki takıma 38 milyon TL, üçüncü takıma 29 milyon TL, dördüncü takıma 20 milyon TL ve altıncı takıma da 5 milyon TL ödül dağıtılacak.

KARAGÜMRÜK’ÜN SERİSİNİ BOZDU

İstanbul takımlarına karşı 6 maç sonra kazanan Alanyaspor, rakibinin yenilmezlik serisine de son verdi. Son 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik alan Karagümrük, 1960 yılından sonra Süper Lig’deki en uzun yenilmezlik serisini yaşıyordu.

EMRE AKBABA SON MAÇA ÇIKMADI

Sezon başında Galatasaray’dan kiralık olarak Alanyaspor’a gelen Emre Akbaba, son karşılaşmadaki yerini alamadı. Herhangi bir sakatlık sorunu bulunmayan deneyimli futbolcu, sezonun son maçında forma giyemedi. Gelecek sezon Sarı-Kırmızılılar için mücadele edecek 29 yaşındaki futbolcu, bu sezon Alanyaspor formasıyla Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 38 maça çıkarken, 13 gol ve 6 asist üretti.

SERKAN KIRINTILI GERİ DÖNDÜ

Francesco Farioli’nin göreve gelmesiyle birlikte gözden düşen Serkan Kırıntılı, uzun süre sonra eldivenleri eline geçirdi. Jose Marafona ve Yusuf Karagöz’ün performanslarından memnun kalmayan İtalyan çalıştırıcı, 9 maç sonra kaleyi emanet ettiği Serkan Kırıntılı, son 18 maçta ise ikinci kez eldivenlerini taktı.

GENÇLERE ŞANS TANIDI

Francesco Farioli, karşılaşmanın ikinci yarısında genç oyunculara şans tanıdı. İsmail Zehir kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında görev alırken, Emirhan Aydoğan ve Çağan Kayra Erciyas da şans bulan diğer genç futbolcular oldu.

 

 

38. HAFTA

Hakem: Fırat Aydınus

Karagümrük

Teknik Direktör: Atılay Canel

Viviano    7

Biraschi    6

Luckassen    6

Burak Bekaroğlu    6

Caner Erkin    7

Biglia    7 (86’ Bistrovic)

Emre Mor  6  (74’ Levent Mercan 3)

Adnan Uğur  5  (66’ Jimmy Durmaz 4)

Borini   5 (74’ Ahmed Musa 3)

Karamoh  5  (74’ Samed Onur 3)

Pesic    6

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Felipe Sanchez Mateos

Serkan Kırıntılı    7

Fatih Aksoy    6

Juanfran    5 (86’ Çağan Kayra Erciyas)

Furkan Bayır    6

Awaziem  5

Leroy Fer   6 (75’ İsmail Zehir 3)

Umut Güneş  5  (86’ Emirhan Aydoğan)

Efecan Karaca    7

Novais    7

Candeias 6  (75’ Oğuz Aydın 5)

Diedhiou   5 (62’ Wilson Eduardo 5)

 

 

Sarı Kart: Luckassen (Karagümrük), Awaziem, Leroy Fer (Alanyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 37’ Efecan Karaca