Alanyaspor evinde Rizespor'u devirdi

Sezonun ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Adana Demirspor karşısında elde eden Alanyaspor, seriye başladı. Turuncu-Yeşilliler, Rizespor engelini 1-0 ile geçerken, üst üste 2’nci galibiyetine imza attı.

Sezonun ilk 5 haftasından galibiyet çıkaramayan Alanyaspor, Adana Demirspor’un ardından Rizespor’a da puan şansı vermezken, üst üste 2’nci galibiyetine imza attı. 33’üncü dakikada Janvier’in golüyle 3 puanı hanesine yazdıran Antalya ekibi, puanını da 9’a çıkardı. Konuk ekip Rizespor ise üst üste 5’inci yenilgisini alarak 4 puanda kaldı.

EVİNDE 5 MAÇ SONRA KAZANDI

Alanyaspor, Rizespor karşısında kazanarak evinde 5 maç sonra 3 puanla tanıştı. Turuncu-Yeşilliler, evinde oynadığı son 5 maçtan 5 beraberlik alırken Hatayspor, Göztepe, Eyüpspor, Antalyaspor ve Beşiktaş ile puanları paylaşmıştı.

BAY ASİST İŞ BAŞINDA

Alanyaspor’da bu sezon yaptığı asistlerle ön plana çıkan Loide Augusto, Rizespor mücadelesini de boş geçmedi. 33’üncü dakikada Janvier’in kaydettiği golde sahneye çıkan Angolalı futbolcu, bu sezonki 4’üncü asistini yaptı. Başarılı futbolcu daha önce Eyüpspor, Başakşehir ve Adana Demirspor mücadelelerinde de takım arkadaşlarını golle buluşturmuştu.

HWANG ŞOKU

Geçen hafta Adana Demirspor karşısında alınan galibiyetinde attığı 2 golle baş rol oynayan Ui-joo Hwang, Rizespor mücadelesini tamamlayamadı. Karşılaşmanın 16’ncı dakikasında sakatlanan Güney Koreli futbolcu, yerini Sergio Cordova’ya bıraktı. 32 yaşındaki futbolcu, geçen sezon da oynadığı ilk karşılaşmada sadece 4 dakika forma giyebilmiş ve yaşadığı sakatlığın ardından 4 hafta formasından uzak kalmıştı.

 

 

7. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Abdullah Buğra Taşkınsoy

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran  6

Hadergjonaj     6

Lima    6

Aliti    7

Balkovec    6

Richard    7

Makouta 7

Yusuf Özdemir 7

Janvier 7 (69’ Efecan Karaca 4)

Augusto 7 (88’ Buluthan Bulut)

Cordova 6 (16’ Hwang)

 

Rizespor

Teknik Direktör: İlhan Palut

Grbic    6

Alikulov    6

Mocsi    5

Hojer  6  (66’ Halil İbrahim Pehliva 3)

Taha Şahin     5

Papanikolaou   5 (66’ Ghezzal 3)

Varesanovic  5  (66’ Jurecka 4)

Hadziahmetovic  6  (82’ Mithat Pala)

Olawoyin    6

Zeqiri 4  (58’ Emrecan Bulut 4)

Ali Sowe    5

 

Sarı Kart: Augusto, Yusuf Özdemir, Ertuğrul Taşkıran (Alanyaspor), Taha Şahin, Ghezzal, Halil İbrahim Pehlivan (Rizespor)

Kırmızı Kart:

Gol: 33’ Janvier