Alanyaspor evinde kaybetti

2 haftalık galibiyet serisini Galatasaray deplasmanında kaybeden Alanyaspor, bu kez evinde Kasımpaşa’ya boyun eğdi. İstanbul ekibine 2-1 mağlup olan Turuncu-Yeşilliler, üstü üste 2’nci yenilgisini aldı.

Hatayspor beraberliğinin ardından Adana Demirspor ve Rizespor galibiyetleriyle çıkışa geçen Alanyaspor, tekrar düşüşe geçti. Geçtiğimiz hafta Galatasaray’a boyun eğen Turuncu-Yeşilliler, bu kez evinde Kasımpaşa’ya mağlup olarak üst üste ikinci yenilgisini aldı. Sahadan 2-1 mağlup ayrılan Antalya ekibi, 9 maç sonunda 9 puanda kaldı. Kasımpaşa ise 11 puana yükseldi. İstanbul ekibine galibiyeti getiren goller, 2’nci dakikada Ben Ouanes ve 34’üncü dakikada Brekalo’dan geldi. Alanyaspor’un tek sayısını ise 66’da Cordova kaydetti.

SERİYİ KAYBETTİ

Alanyaspor, son dönemde evinde rakiplerine karşı kurduğu üstünlüğü de bu yenilgiyle birlikte kaybetti. Aralık 2023’ten bu yana evinde çıktığı 16 maçta sadece şampiyon Galatasaray’a kaybeden Şimşek, bu kez Kasımpaşa’ya da geçit verdi. Öte yandan Alanyaspor, Kasımpaşa karşı galibiyet hasretini de 6 maça çıkardı.

SANTRAFORSUZ ÇIKTI

Kadrosunda 3 santrafor bulunan Fatih Tekke, Kasımpaşa’ya karşı hepsini yedek kulübesinde bekletti. Turuncu-Yeşillilerin 3 santraforu Serdar Dursun, Cordova ve Hwang’dan bu sezon beklenen verimi alamayan Tekke, takımı Kasımpaşa karşısında 4-6-0 dizilişiyle sahaya sürdü. Fatih Tekke, savunmada da değişikliğe gitti. Nuno Lima’yı yedek kulübesine çeken başarılı çalıştırıcı, bu sezon ilk kez Fatih Aksoy’a şans tanıdı. İlk 11’de sahaya çıkan 26 yaşındaki futbolcu, geride kalan 8 haftada hiç süre alamamıştı.

BALKOVEC CEZALI

Alanyaspor, 3 puanın yanı sıra Jure Balkovec’i de kaybetti. Bu sezon 4’üncü sarı kartını gören deneyimli futbolcu, Antalyaspor maçında cezalı duruma düştü.

9. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Cihan Aydın

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran  6

Hadergjonaj     6

Fatih Aksoy 5 (64’ Lima 3)

Aliti    4

Balkovec    5

Richard   5

Makouta 6

Janvier  6 (80’ Lopes)

Yusuf Özdemir 5 (64’ Hwang 3)

Efecan Karaca 5 (46’ Cordova 6)

Augusto 5

 

Kasımpaşa

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Gianniotis    6

Winck    7

Opoku   6

Yasin Özcan    7

Rodrigues  7 (83’ Sadık Çiftpınar)

Gökhan Gül    6

Ben Ouanes    7

Cafu   6 (67’ Barak 5)

Hajradinovic   

Brekalo  7  (76’ Fall 4)

Da Costa  6

 

 

Sarı Kart: Balkovec, Fatih Aksoy, Augusto, Hadergjonaj (Alanyaspor), Cafu (Kasımpaşa)

Kırmızı Kart:

Gol: 66’ Cordova (Alanyaspor), 2’ Ben Ouanes, 34’ Brekalo (Kasımpaşa)