Alanyaspor duraklamada yıkıldı

Sezonu Eyüpspor beraberliğiyle açan Alanyaspor, Başakşehir deplasmanında 1 puanı duraklamalarda kaybetti. Rakibi karşısında öne geçmeyi de başaran Turuncu-Yeşilliler, üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 4-2 mağlubiyetle ayrıldı.

Sezonu Eyüpspor beraberliğiyle açan Alanyaspor, Başakşehir deplasmanında da galibiyete ulaşamadı. 17’nci dakikada Piatek’in golüyle geriye düşen Alanyaspor, 26’da Cordova, 45’te de Balkovec’in penaltı golüyle soyunma odasına 2-1 önde gitti. İkinci devrede bu üstünlüğünü koruyamayan Antalya ekibi, 53’te Figueiredo’ya engel olamadı ve skor 2-2’ye geldi. Augusto’nun sakatlandığı sırada oyuna 10 kişi devam eden Alanyaspor, 90’ıncı dakikada Deniz Türüç’ün golüyle 3-2 geriye düşerken, mücadelenin skorunu Serdar Gürler belirledi: 4-2. Bu sonucun ardından Alanyaspor 1 puanda kalırken, Başakşehir 4 puana ulaştı. 

CORDOVA 2’LEDİ

Eyüpspor karşısında takımına 1 puanı getiren isim olan Sergio Cordova, Başakşehir’i de boş geçmedi. Geçen sezon Alanyaspor’da ve devre arasında kiralık olarak gittiği Rus ekibi Sochi’de 32 maça çıkan ve 2 kez gol sevinci yaşayan Venezuelalı futbolcu, bu sezon 2 maçta bu sayıya ulaştı. 26 yaşındaki futbolcu, 2 maç üst üste gol kaydederek, 2020-2021 sezonundan bu yana ilk kez seriye imza attı.

TEKKE YİNE KAZANAMADI

Alanyaspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke, Çağdaş Atan karşısında yine kazanamadı. Kariyerinde Atan’a karşı galibiyeti bulunmayan Tekke, 5’inci maçında 4’üncü yenilgisini aldı. Öte yandan Başakşehir’e konuk olduğu son iki maçtan puansız ayrılan Alanyaspor, üst üste 3’üncü kez İstanbul’dan puansız döndü.

LIMA VE AUGUSTO TAMAMLAYAMADI

Alanyaspor’da Portekizli savunmacı Nuno Lima, mücadeleyi tamamlayamadı. 43’üncü dakikada rakibiyle çarpışan deneyimli futbolcu, oyuna devam edemedi ve yerini Furkan Bayır’a bıraktı. Turuncu-Yeşillilerde Augusto da 89’da oyuna devam edemedi ve saha kenarına alındı.

2. HAFTA

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim

Hakem: Arda Kardeşler


Başakşehir

Teknik Direktör: Çağdaş Atan

Muhammed Şengezer    5

Opoku     5

Duarte    6

Ba   5 (65’ Hamza Güreler 4)

Ömer Ali Şahiner    6

Onur Ergün  5  (60’ Berat Özdemir 4)

Berkay Özcan    7

Deniz Türüç    8

Davidson 6  (65’ Serdar Gürler 7)

Piatek 7 (80’ Pelkas 2)

Figueiredo  8  (80’ Keny 4)


Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran 4

Balkovec 5

Lima 3 (43’ Furkan Bayır 3)

Aliti 4

Hadergjonaj 5

Richard 5

Erfecan Karaca 5

Janvier 5 (64’ Makouta 4)

Yusuf Özdemir 5 (64’ Serdar Dursun 3)

Augusto 5

Cordova 6 (79’ Lopes 4)


Sarı Kart: Onur Ergün, Piatek, Serdar Gürler, Ömer Ali Şahiner (Başakşehir), Balkovec, Aliti, Richard (Alanyaspor)

Kırmızı Kart: 

Goller:  17’ Piatek, 53’ Figueiredo, 90’ Deniz Türüç, 90+5’ Serdar Gürler  (Başakşehir), 26’ Cordova, 45’ Balkovec (Alanyaspor)