MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞ

Alanyaspor, ligin dibine demir atan Denizlispor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçtan 3-2 galibiyetle ayrılmayı başardı. 83. dakikada oyuna giren Mustafa Pektemek'in 5 dakika sonra kaydettiği golle 3 puana ulaşan Turuncu-Yeşilliler, böylece ligde 3 maç aradan sonra galibiyete kavuştu.

Süper Lig'in 34. haftasında Denizlispor'u konuk eden Alanyaspor, ligin dibine demir atan rakibi karşısında muhteşem bir geri dönüşe imza attı. Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Turuncu-Yeşilliler, son dakikalarda bulduğu golle mücadeleyi 3-2 kazanmayı başardı. Antalya ekibine galibiyeti getiren goller 54. dakika Berkan Kutlu, 68. dakika Efkan Bekiroğlu ve 88. dakikada Mustafa Pektemek'ten gelirken, Denizlispor'un sayılarını 27. dakikada Bakalorz ile 51. dakikada Tusha kaydetti.

YENİLGİ SERİSİ SONA ERDİ

Üst üste 4 resmi karşılaşmadan yenilgiyle ayrılan Alanyaspor, böylece kötü gidişata da dur dedi. Turuncu-Yeşilliler, Süper Lig'de Konyaspor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş'a, Türkiye Kupası'nda da  Antalyaspor'a yenilerek 4 maç üste üste sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.

TALİP GÖKHAN YÜMSEL

 

İLK 11’LER

Alanyaspor: Marafona, Juanfran, Tzavellas, Caulker, Moudandje, Siopis, Berkan, Efkan, Davidson, Bareiro, Babacar.

Denizlispor: Abdulkadir, Leismann, Oğuz, Mustafa Yumlu, Sakıb, Kubilay, Bakalorz, Diskerud, Özer, Sacko, Tusha.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' İlk düdük çalıyor ve maç başlıyor.

2' Alanyaspor takımından Berkan Kutlu sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

4' Hakem, Adam Bareiro tarafından ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada topa elle müdahale edildiğini işaret ediyor.

4' Denizlispor takımının ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada tehlikeli bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Abdulkadir Sünger geçiyor.

6' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Steven Caulker ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

6' Alanyaspor takımından Juanfran sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

6' Francois Moubandje - Hadi Sacko mücadelesinde hakem,  Alanyaspor yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede  Denizlispor lehine faul kararı veriyor.

7' Denizlispor takımında, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Mustafa Yumlu.

8' Fabiano Leismann, Davidson tarafından faulle durdurulduğu için Denizlispor ceza sahasının hemen dışındaki bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

12' Özer Özdemir ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

12' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

13'  Manolis Siopis ile Marvin Bakalorz arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Manolis Siopis. Yarı alanın ortalarından  Denizlispor takımı oyuna başlayacak.

14' Fabiano Leismann ile yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

15' Ceza sahası içinde topla buluşan Adam Bareiro, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Abdulkadir Sünger kurtarıyor.

17' Manolis Siopis, Hadi Sacko tarafından faulle durduruluyor.  Alanyaspor, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

17'  Alanyaspor takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu  Alanyaspor adına Efkan Bekiroğlu kullanacak.

17' Efkan Bekiroğlu rakip yarı alanın ortalarından ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

18' Giorgos Tzavellas, Hadi Sacko tarafından faulle durdurulduğu için Alanyaspor yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

18' Alanyaspor takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Alanyaspor adına Giorgos Tzavellas kullanacak.

27' GOL! Marvin Bakalorz takımını öne geçiren golü atıyor.

27' Hadi Sacko, gol pasını veren isim.

30' Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Khouma Babacar ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

31' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

31' Manolis Siopis - Marvin Bakalorz mücadelesinde hakem, Alanyaspor yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede Denizlispor lehine faul kararı veriyor.

 33' Khouma Babacar altıpas üzerinden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

33' Alanyaspor takımından Berkan Kutlu sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

33' Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

33' Alanyaspor takımından Berkan Kutlu sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

33' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Juanfran ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

34' Alanyaspor takımından Francois Moubandje sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

36' Berkan Kutlu ile Mix Diskerud arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Berkan Kutlu. Taç çizgisine yakın bir bölgede Denizlispor takımı oyuna başlayacak.

36' Denizlispor takımının orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazandığı serbest vuruş için topun başına Oğuz Yılmaz geçiyor.

37' Berkan Kutlu, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Abdulkadir Sünger kurtarıyor.

38' Fabiano Leismann, ceza sahası içinde sol çaprazda Adam Bareiro tarafından faule maruz kalıyor.

39' Denizlispor takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Abdulkadir Sünger.

40' Efkan Bekiroğlu rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

41' Alanyaspor takımında Adam Bareiro, sarı kart görüyor.

41' Adam Bareiro - Kubilay Aktaş mücadelesinde hakem, Alanyaspor yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede  Denizlispor lehine faul kararı veriyor.

44'  Alanyaspor takımından Davidson şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

44' Denizlispor takımında Kubilay Aktaş, sarı kart görüyor.

45' Hakem müsabakanın ilk yarısını bitiriyor.

46' Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.

46' Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Adam Bareiro çıkıyor ve yerine Damian Kadzior oyuna giriyor.

46' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Damian Kadzior ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

47' Hadi Sacko önemli bir gol poziyonunu değerlendiremiyor. Ceza sahası sağ iç çaprazından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

48' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Francois Moubandje ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

48' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Hadi Sacko ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

49' Atak yönüne göre sol taç çizgisine yakın bir yerde Marvin Bakalorz topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

49' Alanyaspor takımından Juanfran sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

51' GOL! Veton Tusha ile Yukatel Denizlispor farkı 2'ye çıkarıyor.

51' Golün asistini yapan isim Marvin Bakalorz.

53' Denizlispor takımında Özer Özdemir faul yapıyor.

54' GOL! Berkan Kutlu, farkı 1'e indiren golü atıyor.

54' Damian Kadzior, gol pasını veren isim.

55' Bu dakikada Denizlispor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.Şutu çeken isim Mix Diskerud.

58' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından Francois Moubandje tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

61' Alanyaspor takımından Damian Kadzior ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

68' GOL! Alanyaspor takımı, Efkan Bekiroğlu ile eşitliği sağlıyor.

68' Atak yönüne göre sağ köşe bayrağına yakın bir yerde Angelo Sagal topla buluşuyor, ancak hakem pozisyonun ofsayt olduğuna karar veriyor.

69' Alanyaspor takımından Damian Kadzior sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

 

70' Manolis Siopis, Angelo Sagal tarafından faule maruz kalıyor. 

70' Alanyaspor takımında, kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Steven Caulker.

72'  Alanyaspor takımında Steven Caulker hakem Yasin Kol tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

72' Taç çizgisine yakın bir yerde Hadi Sacko, Steven Caulker tarafından faule maruz kalıyor.

72' Ceza sahası içinde sağ çaprazda topla buluşan Steven Caulker, Mustafa Yumlu tarafından faule maruz kalıyor.

72' Alanyaspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Giorgos Tzavellas geçiyor.

75' Alanyaspor takımından Efkan Bekiroğlu sol çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

75' Ceza sahası içinde topla buluşan Abdulkadir Sünger, altıpas üzerinde Khouma Babacar tarafından faule maruz kalıyor.

77' Denizlispor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Hadi Sacko çıkıyor ve yerine Muris Mesanovic oyuna giriyor.

77' Denizlispor takımında Marvin Bakalorz hakem Yasin Kol tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

77' Denizlispor takımında oyuncu değişikliği; Marvin Bakalorz oyundan çıkarken Muhammet Özkal oyuna giren isim.

78' Davidson, yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada Kubilay Aktaş tarafından faule maruz kalıyor.

78'  Alanyaspor takımında, sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Giorgos Tzavellas.

79' Berkan Kutlu önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında topla buluşan Berkan Kutlu tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

79'  Alanyaspor takımından Berkan Kutlu rakip ceza sahası önünden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

79' Bu dakikada Alanyaspor takımı gole yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.Şutu çeken isim Davidson

80' Angelo Sagal, rakip ceza sahasına girmeden kaleye şut çekiyor, kaleci Marafona kurtarıyor.

81' Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Khouma Babacar çıkıyor ve yerine Mustafa Pektemek oyuna giriyor.

81' Özer Özdemir, yarı alanın ortalarında kaleye uzak mesafede Francois Moubandje tarafından faulle durduruluyor.

82' Denizlispor takımında, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Kubilay Aktaş.

84' Alanyaspor takımından Damian Kadzior sağ kanatta çapraz bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

84' Davidson rakip ceza sahasına girmeden şansını deniyor ancak savunmaya çarpan top tehlikeli bölgeden uzaklaşıyor.

86' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Efkan Bekiroğlu tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

86' Damian Kadzior ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

88' GOL! Mustafa Pektemek takımını öne geçiren golü atıyor.

88' Golün asistini yapan isim Davidson.

89' Fabiano Leismann, Mustafa Pektemek tarafından faulle durdurulduğu için Yukatel Denizlispor serbest vuruş kullanacak.

89' Denizlispor, Hasan Ayaroğlu ile serbest vuruş kullanacak.

90' Denizlispor takımında Mustafa Yumlu faul yapıyor. Denizlispor yarı alanının ortalarında kaleye uzak mesafede faul yapılan oyuncu Damian Kadzior.

90' Alanyaspor takımında oyuncu değişikliği; Efkan Bekiroğlu oyundan çıkarken Ceyhun Gülselam oyuna giren isim.

90' Denizlispor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Kubilay Aktaş çıkıyor ve yerine Mattheiu Dossevi oyuna giriyor.

90' Alanyaspor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahası içi sağ çaprazından Damian Kadzior tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.

90' Fabiano Leismann önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Fabiano Leismann tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

90' Alanyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Davidson çıkıyor ve yerine Umut Güneş oyuna giriyor.

90' Denizlispor takımında Hasan Ayaroğlu, sarı kart görüyor.

90' Denizlispor takımında Hasan Ayaroğlu faul yapıyor.

90' Hakem, maçın son düdüğünü çalıyor. Maç sonucu; Alanyaspor: 3 - Denizlispor: 2