ALANYASPOR’DAN VEFA VE İYİLİK PROJESİ

Süper Lig ekibimiz Aytemiz Alanyaspor sezon sonunda yeni formalarını tanıttığında kamuflaj formayı görünce doğrusu biraz şaşırmıştım. Açıkçası hem renkleri bizimle uyumlu olmadığı için, hem de sahada spor yapan futbolcuları sanki savaşan birer asker gibi göreceğim için beğenmemiştim.

İlk etapta kendi çapımda bu şekilde yorumlarda bulunsam da daha sonra düşündükçe ve formanın anlamını öğrenince fikirlerim değişti. Öncelikle, bu formanın gelirinin bir kısmının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacağı duyuruldu. Vatanseverliği ile bilinen ve bugüne kadar pek çok şehit vermiş Alanya’ya yakışan bir projeydi. Gece gündüz demeden vatanı korumak için mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize bir katkı sunmak muhteşem bir fikirdi. Hem maddi hem de manevi olarak Türk askerine verilen her türlü desteğe bizde destek vermeliyiz zaten. O yüzden bir anda bu forma gözüme daha güzel gelmeye başladı.

Daha sonra Alanyaspor’un hazırlık maçında takımın üzerinde formayı sahada da görme imkanı bulduk. İzlerken hiçte beklediğim gibi olumsuz bir etki görmedim. Aksine hoşuma gitti.

15 Temmuz hain darbe girişimi ve birçok benzer olaylar yaşanan ülkemizde son yıllarda Türk askerine olan güven ve itibar bir nebze olsun gerilemişti. Elbette insanımız için askerlik kutsaldır ama yapılan anketlerde her zaman en güvenilir kurum olan Türk Silahlı Kuvvetleri zaman zaman ikinci, hatta üçüncü sıraya gerilemeye başlamıştı. Çok şükür yapılan çalışmalar ve Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın sayesinde bu bakış açısı değişti ve eskisi gibi Türk Silahları Kuvvetleri tekrardan insanlarımızın en güvendiği kurum oldu. İşte Alanyaspor’un forması bu konuda da önemli. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız o askeri üniformaya, o haki yeşil renge bu sayede biraz daha ısınacaktır. Askerin korkulan bir şey olmadığını, tam tersine Türk askerinin iyilik elçisi olduğunu anlamalarına yardım edecektir. Yani Alanyaspor askere olan bakış açısını da bu forma ile bir tık daha ileriye taşıyacak.

Gerçekten projede emeği geçen başta Başkanımız Sayın Hasan Çavuşoğlu olmak üzere tüm ekibini tebrik ediyor ve hepsine teşekkürlerimi sunuyorum.

FENERBAHÇE’DEN ANLAMLI HAREKET

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçtiğimiz günlerde güzel bir harekete imza atmış ve Süper Lig’de yer alan takımların formalarının Fenerium’da satışa sunulacağını söylemişti. Türkiye’nin dört bir yanında bulunan binlerce Fenerium mağazasında Süper Lig ekiplerinin formaları satılacak ve gelirleri kulüplere verilecek.

Bu noktada işte kamuflaj forma ön plana çıkacak. Çünkü bu güzel proje Fenerbahçe’nin projesi ile birleşince tüm Türkiye’ye yayılacak. Zaten tüm ülkede sempati kazanan Alanyaspor’un, Türk askerine olan desteği de eklenince bence en çok satılan forma kamuflaj formaları olacak. Antalya ve Alanya başta olmak üzere tüm Türkiye’yi bu formalara destek olmaya davet ediyoruz. Hem askerimize olan saygı ve güvenin yeniden kazandırılması için, hem de maddi olarak, bu güzel harekete sizde katılın diyoruz.