ALANYASPOR’DA YENİ DÖNEM!

Süper Lig’de bizi her zaman gururlandıran Alanyaspor dün alınan şok bir kararla Çağdaş Atan ile yolları ayırdı ve Kenan Koçak ile anlaşma sağladı. Gündemde dolaşan Ünal Karaman, Samet Aybaba ile Okan Buruk gibi bilinen ve ligdeki takımlar arasında mekik dokuyan bir hocayı yine tercih etmeyen Başkan Hasan Çavuşoğlu, hiçbirimizin doğru dürüst tanımadığı bir isimle anlaştı. Çağdaş Atan takımın başına gelirken de aynı şeyleri düşünmüş “bu nerden çıktı” demiştik. 

Çağdaş Atan’ın gitmesinde yönetimle olan fikir ayrılıkları ve sistem üzerinde bir türlü anlaşılamaması etkili oldu. Yeni hoca ile bu konularda sorun yaşanmazsa takım toparlanacaktır diye umut ediyoruz. Kenan Koçak ismini araştırdığımız da ise aynı Çağdaş atan gibi Alman ekolünden bir isim olduğunu görüyoruz. Futbolculuk kariyerinde hep Alman takımlarında top koşturan Kenan Koçak, teknik direktör olarak da Almanya’da kariyerine devam etmiş. Mannheim, Sandhausen ve son olarak Hannover takımlarını çalıştırmış. Yükselen bir grafik çizdiğini ve her transferde daha iyi bir takıma gittiğini söyleyebiliriz. Aldığımız bilgilere göre Alman disiplini ile çalışan ve futbol bilgisi bir hayli yüksek, yenilikçi bir teknik direktör göreceğiz. 

Genç oyunculara önem veren alt yapı eğitimlerini bilen bir isim Kenan Koçak. Sistem olarak son takımı Hannover’de 4-2-3-1 ve 4-3-1-2 sistemlerini tercih etmiş. Çağdaş Atan’ın üçlü savunması bir türlü lige adapte olamamış ve son iki haftada beklide Alanyaspor tarihinin en kötü iki haftası geçirilmişti. Kenan Koçak’ın gelmesi ile dörtlü savunamaya geçileceği kesin gibi. 

Başkan Hasan Çavuşoğlu bugüne kadar ki yönetiminde hep doğru adımlar atmış bir isim. Bu kararının da doğru olduğunu zaman içerisinde görmeyi umut ediyoruz. Milli arada olmamız yeni hoca için büyük şans. Takımı tanımak ve sistem değişikliği için bir nebze de olsa önünde bir süre olacak. Çağdaş Atan’ı çok sevmiştik. Keşke bu şekilde bitmeseydi ama futbol bu; dünyanın en iyi futbolcuları, en iyi teknik direktörleri bile takımlarından ne şekilde ayrılıyor görüyoruz. Duygusal davranmandan genç hocamıza elimizden gelen desteği göstermeliyiz. Bu takım Süper Lig’de olmayı hak ediyor. Bundan sonra başarısızlığın telafisi olmaz.