Alanyaspor'da 3 puanla tanışmak istiyor

Alanyaspor, Süper Lig'in 5. haftasında yarın evinde Hatayspor ile karşılaşacak. GAİN Park Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak mücadeleyi, hakem Ozan Ergün yönetecek. Süper Lig’de kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yapan turuncu yeşilliler, galibiyet hasretine son vererek 3 puanla tanışmak istiyor.

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında 3-0’lık skorla rakibine boyun eğen Alanyaspor, Süper Lig’in 5. hafta mücadelesinde yarın evinde Hatayspor’u konuk edecek. Teknik direktör Fatih Tekke yönetiminde ilk 4 haftada 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak kulüp tarihinin en kötü başlangıcını yapan Alanyaspor, geçen hafta anlaşma sağladığı teknik direktör Rıza Çalımbay yönetimindeki rakibini mağlup ederek, galibiyetle tanışmak istiyor.

SÜPER LİG’DE 11’ RANDEVU

İki takım Süper Lig’de bugüne kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 4’ünü Alanyaspor kazanırken, 2 maçı Hatayspor kazandı ve 4 maç beraberlikle sonuçlandı. Akdeniz ekibi, Hatayspor karşısında kazandığı iki galibiyeti de 6-0’lık skorlarla elde etti. Hatayspor’un, Süper Lig tarihinde konuk olduğu 27 takım arasında deplasmanda gol atamadığı tek rakip Alanyaspor oldu. Öte yandan turuncu yeşilli takım, son 8 Süper Lig maçında galibiyet alamayarak (6B 2M) tarihinin en uzun galibiyet hasretine ulaştı.

RIZA ÇALIMBAY DÖNEMİ

Alanyaspor gibi Süper lige tarihinin en kötü başlangıcını yaparak oynadığı 4 maçta sadece 1 puan toplayabilen Hatayspor ise milli maçlara verilen arada kan değişikliğine giderek, teknik direktör Özhan Pulat’ın yerine tecrübeli teknik Adam Rıza Çalımbay’ı getirdi. Transferde de vites artıran bordo-beyazlılar, Beşiktaş’ın yıldız futbolcusu Aboubakar’ı 1 yıllığına kiraladı. Ardından Calvo ve Bilal’i renklerine bağlayan Hatayspor, kadrosunu güçlendirdi. 

DÜDÜK, OZAN ERGÜN’DE

Alanyaspor ve Hatayspor, Süper Lig'in 5’inci haftasında yarın GAİN Park’ta kozlarını paylaşacak. Saat 20.00'de başlayacak olan kritik mücadelede, hakem Ozan Ergün düdük çalacak. Ozan Ergün’e; Süleyman Özay, Ogün Kamacı ve Fatih Tokail hakem üçlüsü eşlik edecek. Ligde kötü bir başlangıç yapan her iki takım, bu zorlu karşılaşmada galibiyet hasretlerine son vermek için sahaya çıkacaklar. Alanyaspor’da eksik oyuncu bulunmazken, Hatayspor’da kırmızı kart cezalısı Kilama kadroda yer alamayacak.

MUHTEMEL 11’LER

Alanyaspor

Ertuğrul Taşkıran

Hadergjonaj

Furkan Bayır

Aliti

Balkovec

Makouta

Richard

Efecan Karaca

Yusuf Özdemir

Cordova

Serdar Dursun


Hatayspor

Erce Kardeşler

Kamil Ahmet Çörekçi

Burak Yılmaz 

Cengiz Demir

Cemali Sertel

Lamine

Armin

Abdülkadir Parmak

Funsho

Joelson

Strandberg