Alanyaspor’da kan kaybı sürüyor

Süper Lig’de sezonun en büyük hayal kırıklığı yaratan takımları arasında yer alan Alanyaspor, kötü gidişatını Konyaspor karşısında da durduramadı. Rakibi karşısında 2 kez öne geçen Turuncu-Yeşilliler, sahadan 2-2 berabere ayrılırken, kazanamama serisini 6 maça çıkardı.

Süper Lig’de zor günler geçiren ve düşme hattında dolaşan Alanyaspor ile Konyaspor’un mücadelesinde kazanan çıkmadı. Konyaspor karşısına son 5 maçını kaybederek çıkan Alanyaspor, 2 kez öne geçtiği karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Fatih Tekke yönetiminde çıktığı 4’üncü maçını da kazanamayan Antalya ekibi, düşme hattından da kurtulamadı.  Cordova ve Novais’le gol bulan Alanyaspor, 14’üncü haftayı 11 puanla geçti. Cicaldau ve Muric ile puanı alan Konyaspor ise 14 puana ulaştı. 

9 MAÇTA 23 PUAN KAYIP

Konyaspor karşısında 2 puan kaybeden Alanyaspor’un son 9 haftada büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Konyaspor mücadelesiyle birlikte oynadığı son 9 maçta 7 yenilgi, 1 beraberlik ve 1 galibiyet gören Turuncu-Yeşilliler, söz konusu dönemde tam olarak 23 puan kaybı yaşarken, sadece 4 puan elde edebildi.


GOLÜ HATIRLADI

Alanyaspor’un sezon başında Vancouver’den transfer ettiği SergioCordova, uzun süre sonra gol sevinci yaşadı. Turuncu-Yeşilli formayla çıktığı ilk maç olan Kasımpaşa mücadelesinde fileleri havalandıran Venezuelalı futbolcu, sonrasında 8 maçlık gol orucuna girdi. Konyaspor mücadelesinin 28’inci dakikasında sahneye çıkan 26 yaşındaki futbolcu, uzun süren gol hasretine de son verdi. 

FATURA 6 FUTBOLCUYA KESİLDİ

Geçtiğimiz hafta Galatasaray’a 4-0 kaybedilen karşılaşmanın ardından takımıyla ve kendisiyle ilgili olarak büyük eleştirilerde bulunan Teknik Direktör Fatih Tekke, Konyaspor mücadelesinde büyük bir revizyona gitti. Tekke, sakatlığı bulunan Ertuğrul Taşkıran haricinde tam 6 futbolcuyu yedek kulübesine çekti. Turuncu-Yeşillilerde Furkan Bayır, Fatih Aksoy, Balkovec, Leroy Fer, Janvier, Eduardo’nun yerine Aliti, Yusuf Özdemir, Novais, Richard, Augusto ve Cordova görev aldı. 

ERTUĞRUL KALEYİ YUSUF’A DEVRETTİ

Alanyaspor’da Konyaspor mücadelesi öncesinde Ertuğrul Taşkıran şoku yaşandı. Turuncu-Yeşillilerde deneyimli eldiven sakatlığı gerekçesiyle kadroya alınmadı. Bu sezon 3’üncü kez Konyaspor karşısında kaleye geçen Yusuf Karagöz, daha önce Fenerbahçe’ye 1-0, Adana Demirspor’a da 4-0 kaybedilen karşılaşmalarda eldivenleri eline geçirmişti.