Alanyaspor, Carlos Eduardo’nun ayrılık biletini hazırladı

Oğuz Aydın’ı Fenerbahçe’ye 6 milyon Euro karşılığında gönderen Alanyaspor, genç yıldızın yanı sıra geçen sezon beklenen verimi alamadığı isimlerle de birer birer yollarını ayırıyor. Joao Novais, Leroy Fer ve Onur Demir ile yollarını ayıran Brezilyalı forvet Anderson Silva’yı da Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ekiplerinden Pafos FC’ye kiralayan Alanyaspor, Carlos Eduardo’nun da ayrılık biletini hazırladı.

1 YIL SONRA DÖNÜYOR

Geçtiğimiz sezon başında Brezilya ekiplerinden Palmeiras’tan transfer edilen 27 yaşındaki futbolcu, ülkesine dönüyor. Alanyaspor ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Eduardo, Brezilya Serie A ekiplerinden Esporte Clube Vitória ile prensip anlaşmasına vardı. Yapılacak son görüşmelerin ardından resmi sözleşmeye imza atılması bekleniyor. Kariyerinde sadece Alanyaspor için Brezilya’dan ayrılan Carlos Eduardo, böylece Türkiye’de geçirdiği 1 yılın ardından yeniden ülkesine dönecek.

5 GOLE KATKI KOYDU

Geçen sezonun ilk 10 haftasında Alanyaspor’un değişilmezlerinden olan Eduardo, sonrasında ise yerini kaybetti. Sezon boyunca Süper Lig’de 29, Türkiye Kupası’nda da 2 maça çıkan Eduardo, bin 702 dakika oyunda kaldı. Brezilyalı, Süper Lig’de 4 gol ve 1 asist üretti.